Möt vår nya praktikant – Olivia Johansson

Lästid: 2 minuter

Hej alla!
Mitt namn är Olivia och jag studerar just nu till Onlinemarknadsförare på Medieinstitutet i Malmö och tar min examen till jul. Jag har just nu min första praktikperiod på Topvisible och det ska bli så kul!

Kort om mig
Jag är 25 år gammal och bor i Hässleholm, kanske inte det roligaste stället men jag har nära till min familj och vänner som jag gärna spenderar min fritid med. Utöver det så älskar jag att se fina utsikter, nya platser och klarblå himmel så att resa är ju något jag älskar (eller ja om vi bortser från flygrädslan haha).
På hemmaplan tar jag gärna med mig familjens hund ut, finns ju inget som gör en gladare än att sen en lycklig hund springa runt och leka! Att bara åka till havet, ta med sig några filtar, gott sällskap och sitta där i timmar är ju också helt underbart.
Mitt största intresse om vi bortser från marknadsföring är sång och musik. Jag älskar att sjunga och jag spenderar gärna många timmar med mikrofonen.

Olivia JohanssonVarför digital marknadsföring?
Efter jag tog studenten så hade jag ärligt talat fortfarande ingen aning vad jag ville studera till eller jobba med. Eftersom jag älskar barn så blev vikariat på förskola ett enkelt val men jag kände hela tiden att jag inte ville stanna där. Jag hade ett stort intresse av sociala medier och det kreativa med det och när jag en dag läste om utbildningen onlinemarknadsförare på Medieinstitutet så kändes det rätt så jag sökte och kom in.
Ju längre in i utbildningen jag kom så insåg jag mer och mer att jag älskar SEO, speciellt on-page SEO. Förutom detta så tycker jag även att människors beteende online och psykologin bakom hur man får människor att konvertera är intressant.

Varför Topvisible?
Ganska tidigt in i kursen hade vi föreläsare som var just från Topvisible och redan då önskade jag att få min första praktikplats där. Turen var på min sida och nu är jag här!
Deras värme, glädje och kunskap var något som fångade mig direkt så jag ser fram emot att spendera 10 lärorika veckor med ett inspirerande och härligt gäng!

Vad jag ska göra under praktiken?
Under praktiken kommer jag få testa på det mesta vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Jag kommer med hjälp av min handledare Viktor testa på områden som Google Ads, SEO/ SEM, Paid social och content marketing.

Tack för ni tog tiden att läsa, connecta gärna med mig på LinkedIn.


Olivia Johansson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.