SEO-praktikant

Fredrik – TopVisibles nya SEO-praktikant!

Lästid: 2 minuter

Vi på TopVisible välkomnar Fredrik, som efter två års heltidsstudier kommer spendera sin sista praktikperiod hos oss som SEO-praktikant. Vi tog ett snack med honom för att höra mer om hans bakgrund, intressen och förväntningar på den kommande SEO-praktiken.

Vill du berätta lite om din bakgrund och vad du pluggar idag?

Givetvis! Mitt namn är Fredrik Ekdahl. Jag är en 23-årig Malmöpåg och föredetta brevbärare hos PostNord, som valt att sadla om och koncentrera mig på heltidsstudier inom den digitala världen. Började under hösten 2014 studera vid Handelsakademins Yrkeshögskola i Malmö och är i skrivande stund inne på min sista termin. Utbildningen heter E-business management och inriktar sig i breda drag på affärsutveckling och marknadsföring inom e-handel.

Vad var det som gjorde att du attraherades av just den utbildningen?

Jag har alltid varit nyfiken på handels- och marknadsföringsbranschen och när jag såg att utbildningen var specialinriktad på just e-handel och digital handel kändes valet helt rätt. En bransch försatt i stadig och snabb utveckling med många jobbmöjligheter kändes lockande. Dessutom har jag alltid förespråkat utbildningar med mycket praktik där man får god inblick i arbetslivet, men där man också får kanonbra chanser att knyta sig värdfulla kontakter inför framtiden.

Har du någon förebild i den digitala världen?

Vad gäller förebilder skulle jag nog vilja lyfta fram en av våra svenska entreprenörer, Joel Svensson som är VD och grundare av PartyKungen.se. En solid, kreativ och rolig affärsidé som verkligen gått hem hos svenskarna.

Vad var det som gjorde att du ville göra din praktik hos TopVisible?

Har under mina tidigare praktikperioder förstått vikten av att ha goda kunskaper i såväl onlinemarknadsföring, som SEO och Google analytics. Därför kände jag direkt att jag ville spendera min sista period hos en malmöbaserad digital byrå som huvudsakligen sysslade med ovanstående områden. 

Valet föll på TopVisible som jag hört mycket gott om. Dels för deras eminenta kursutbud, men även för deras trevliga bemötande. Att de dessutom erbjuder den expertis inom SEO/PPC som jag efterfrågar gjorde inte valet svårare!

Vilka är dina förväntningar på praktiken?

Hos TopVisible hoppas jag på en utvecklande och rolig tid. Att få möjligheten att spendera min sista praktikperiod hos en digital byrå mitt i hjärtat av Malmö stad ser jag som en superbra erfarenhet!

Hur ser planerna ut efter plugget?

Det är möjligt att jag kompletterar med någon kortare kurs i grafisk design. Drömmen vore att jobba på ett stort sportföretag, som digital marknadsförare och/ eller SEO-ansvarig.

Vad hittar du på på fritiden, något obskyrt intresse som vi borde veta om?

Förutom ett brinnande intresse för sport har jag en fäbless för Frankrike och det franska språket. Där just språkintresset är något jag vill bygga vidare på i framtiden, efter några års tidigare studier i franska.

Vill ni, precis som Fredrik, lära er mer inom SEO, PPC och Google analytics? Spana in vårens kurser hos TopVisible här!


Fredrik Ekdahl

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.