TopVisibles värdeord

Värdet i värdeord?

Lästid: 2 minuter

De flesta företag jobbar med någon slags värdegrund eller “corporate policy”. Det kan kallas många olika saker och kan utformas på olika sätt. Vi väljer att kalla det för TopVisibles värdeord. Detta är alltså en gemensam grund som vi anställda står för och som vi även vill ska representera oss utåt. Jag vill gärna dela dessa ord med er men även berätta om processen bakom.

I januari hade vi en heldag där vi talade om våra mål, visioner och hur vi vill jobba! En av övningarna handlade om att enas kring vilken värdegrund som vi står för. Vi fick alla presentera vilka ord vi tycker är viktiga för oss som anställda och som konsulter. Det ska alltså vara ord som vi lever efter både internt men även externt. Vi använde Mentimeter för att presentera resultaten inför gruppen.

TopVisibles värdeord

Resultatet av vår första övning – vilka ord representerar vår värdegrund?

Som ni ser är alla dessa ord viktiga och tunga ord! Det finns ju även en risk att dessa ord kan anses väldigt generella. Hur tungt är det att säga att för oss är det viktigt med ett bra “samarbete” eller att “ärlighet” varar längst. Det finns en risk att det kan bli en floskel.

Vi la därför till en twist och utifrån denna första övning skapade vi egna ord! Dessa ord är oerhört viktiga för oss och vi känner oss övertygade om att vi representerar och står för varenda bokstav!

Härmed vill jag presentera TopVisibles värdeord:

Translighet

Samardelation

Kompekundska

Kvalimålsresulfokade

Passionister

Lyxitankspekthet

Dessa ord tycker vi känns självklara och klockrena! Nästa steg blir att kontakta Svenska Akademins ordlista och ansöka om 6 platser där… Är ni nyfikna på exakt vad varje ord står för är ni välkomna att kontakta oss så förklarar vi gärna. Vi vill även höra hur ni arbetar med och tänker kring värdeord!

Hälsningar från en Kvalimålsresulfokad Passionist!

/Maria, Lycklig VD på TopVisible


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *