Digitala Nyheter

TopVisible v.51: TopVisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Hej på er, idag satt vi ner tillsammans på kontoret och åt julfrukost. Det snackades en hel del digitala nyheter över julskinkan och sillen. Bland annat om hur YouTube byter ut sin CTA funktion, Instagrams nya satsning på profiler med många följare, Facebook och dess misstag samt hur Google Assistant intar bland annat Brittisk accent. Häng med!  

YouTube – byter ut sin CTA funktion

YouTube lanserar nu en ny call-to-action funktion i videoannonser och i januari 2019 kommer den nuvarande CTA funktionen, “overlays” tas bort. Det är egentligen inte någon större skillnad, förutom att annonstillägg kan tillämpas på nya och befintliga annonser medan det nuvarande “overlays” skapas som en del av en annons. Men precis som det nuvarande så syftar call-to-action till att få tittarna att gå vidare till exempelvis annonsörens webbplats. CTA-knappen kan så klart anpassas med en uppmaning som exempelvis “Boka nu” eller “Registrera dig”. 

Läs mer och hur du kan förbereda dig för bytet. 

Instagram – testar Creator Accounts

Mer kontroll över sitt Instagramkonto?
Låter inte helt fel när man har tusentals följare.

Instagram testar nu Creator Accounts som kommer i sin helhet ge profiler med många följare, exempelvis influencers och kändisar mer kontroll. Det kommer vara möjligt att filtrera direkt meddelanden och bestämma vem som faktiskt ska kunna kontakta dem eller inte. En mer detaljerad analys kommer vara en av funktionerna, det ska bli möjligt att se hur engagerande och betydelsefullt profilens innehåll är. Redan nu testas detta av några utvalda profiler men förväntas att gå offentligt till nästa år.

(Tror tyvärr inte vi på TopVisible kommer få chans att testa detta.
Men vår Instagram är rätt underhållande ändå. Kika gärna! )

Läs mer om vad detta innebär här.

Facebook – läcker ut privata bilder

Nära sju miljoner Facebook-användare kan ha blivit drabbade av Facebooks misstag i fotohantering. En bugg i företagets kod har gjort att utvecklare har fått tillgång till fler bilder än de borde haft tillgång till under september månad i detta år. Buggen har gett tredjepartsappar tillgång till foton som användare har laddat upp på Facebook – men inte publicerat offentligt.

Är du en av de drabbade?
Så fall ska du ha fått ett meddelande som bilden.

De användare som är drabbade ska få en notis om vad som hänt. Det ska även vara i full gång med att åtgärda misstaget, alltså att radera alla bilder som har sparats utan tillstånd för det. 

Läs mer om Facebooks misstag här.

Google Assistant – going British

Trött på din Google Assistants accent? Nu kan i alla fall användare i USA byta till det som passar dom bättre. Google berättade för några dagar sedan att Google Assistant nu kan prata med brittisk och australisk accent. Tyvärr så får vi här i Sverige vänta ett tag tills vi kan få lyssna på denna accent.
Läs hela artikeln här

Hur ändrar jag accent på min Google Assistant?

  1. På en Android telefon –> gå till inställningar och välj fliken Assistant. På en iPhone –> öppna din Assistant app, klicka på din profil uppe i högra hörnet och välj sen Assistant fliken.   
  2. Klicka på “Assistant voice” och välj det språk du önskar
  3. Brittisk accent är märkt som “British Racing Green” (väldigt konstigt?) och den Australienska accenten är märkt som “Sydney Harbour Blue”. 

Tack för att ni hängde med. 
Ha en trevlig vecka och kom ihåg att äta mycket julgott! 
/ Caroline 🙂 


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.