Digitala Nyheter

TopPicks v. 45: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till Veckans Digitala Nyheter! Denna veckan tar vi upp Google My Business, Plugin till WordPress, Twitter, Microsoft Ads och emojis som förbjuds av Facebook. I slutet delar vi även med oss av några extra tips!

Läs vårt senaste blogginlägg: “Så skriver du riktigt bra blogginlägg – Steg för steg” ✔️

Avsnitt 2 av TopPicks Video ligger nu ute på vår YouTube-kanal. Denna gång fokuserar vi på SEO och Content Marketing. Vi lyfter bland annat Googles uppdatering – BERT, länkattribut och URL:er. Häng med! 💥

Se hela videon här! ✔️ Vill ni hålla er ständigt uppdaterade – glöm inte att prenumerera på vår YouTube-kanal.


Autoförslag – på Google My Business

google-auto-reply-reviews

Google My Business verkar testa en ny funktion för att hjälpa företagare att svara på recensioner som lämnats av kunder. Google ger dig alltså automatiska förslag på svar som du kan enkelt klicka i och skicka. Läs hela artikeln här.

Google – lanserar Site Kit plugin till WordPress

google lanserar site kite

Site Kit – ett plugin för WordPress, framtaget av Google är äntligen här! Det är enkelt att implementera och det behövs inga kunskaper som webbutvecklare. Följ enkelt och smidigt data från Google Search Console, Google Analytics och mycket mer. Läs hela artikeln här.

Politiska annonser – försvinner från Twitter

twitter förbjuder politiska annonser

Från och med den 22 november, förbjuder Twitter alla politiska annonser globalt. Twitter säger “vi anser att man inte bör betala för att nå ut med ett politiskt budskap, utan förtjäna det”. Läs hela artikeln här.

Google – köper FitBit

Google köper fitbit

Google köper upp FitBit, för prislappen 2,1 miljarder dollar.

“Google är den ideala partnern för att ta oss vidare. Med Googles resurser och globala plattform kommer Fitbit kunna accelerera innovation på området wearables, skala snabbare och göra hälsa mer tillgänglig för alla”, Säger Fitbits VD, James Park.

Läs hela artikeln här.

Microsoft Advertising – ny design på interface

microsoft-advertising-redesign-interface

Microsoft Ads (Bing Ads) släpper nytt interface som påminner väldigt mycket om Google Ads interface. Detta för att underlätta för de annonsörer som använder både Google Ads & Microsoft Ads. Läs hela artikeln här.

SEX-emojis förbjuds på Instagram

🍑🍆💦 – En persika, en aubergine och vattendroppar. Dessa emojis har kommit att betyda mer än just detta. Det är emojis som har antydning till sex och nu förbjuder Facebook detta. Marknadsföring av sexuella tjänster är inte tillåtet så därav är heller inte enligt Facebook “Kontextuellt specifika och vanliga sexuella emojier eller emojisträngar” tillåtet. Läs deras regler här.

Veckans tips: Håll koll – på torsdag kommer e-baromentern

På torsdag släpper Postnord & HUI e-barometern för Q3 och redan nu så har vi fått lite smyginfo om hur julens e-handel kan komma att se ut. Enligt rapporten kommer över 50% av de som kommer att köpa julklappar online att lägga halva sin julklappsbudget på nätet. 

Här hittar du rapporten!

Bonustips – inför Black Friday

Black Friday närmar sig med stormsteg. De senaste åren har vi sett en trend att Black Friday har gått mer och mer över till Black Week. Det innebär alltså en hel vecka av (oftast rätt galna och svåra-att-motstå) erbjudanden. Se till att vara ute i god så ni är beredda på att anpassa era bud och budgetar inför den veckan! Vi hjälper er gärna med er strategi eller svarar på era funderingar 🙂

New call-to-action

Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.