Digitala Nyheter

TopPicks v.11: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter!

Vi är inne på en ny vecka och i vanlig ordning till vår gemensamma måndagsfrukost diskuterades det nya uppdateringar och nyheter som hänt i branschen den senaste veckan. Varje vecka skriver vi en sammanfattning i bloggen för att göra det lite enklare för er att hänga med i allt som händer, Bra va! 🙂

Idag snackar vi det nya nätverket “HON”, Twitters nya verktyg “Timing is everything”, Google Flights, Google Bilder som integreras i söknätverket och spam mail angående Domain Authority (DA) samt Google som släpper en ett USB med AI-kapacitet. Häng med!

Läs vårt senaste inlägg: “Några vi vill hylla på Internationella Kvinnodagen”


Ett mansfritt LinkedIN – HON

HON – Her Online Network. Ett nätverk där män inte är välkomna.

“Det är en helt annan känsla i en miljö med bara kvinnor. Det märks i appen – den är präglad av tillit”, säger Sophia Bendz.

Appen startade upp i slutet av 2018. Idag har nätverket omkring 1300 medlemmar och många står i kö för att bli godkända. Nätverket har investerare som Krys medgrundare, fd marknadschefen på Spotify och Emilia de Poret. Läs hela artikeln här.

Twitter – nytt Insights verktyg

TopPicks

Twitter har lanserat ett nytt verktyg, Timing is Everything, där du kan se vilken dag och vilken tid som är bäst att publicera på för att få högst engagemang. Läs hela artikeln och se hur du kommer igång här.

Google Flights – sök resa efter din egna budget

TopPicks

Vi får nu möjlighet att hitta resmål baserat på budget direkt ifrån Google Flights. Dessutom kan vi se hur priserna ligger till på flyg just nu och om de trendar på väg upp eller ner. Låter ju superbra! Om du vill resa men har en begränsad budget kan du enkelt skriva in din budget och sedan få upp förslag på resor som passar dig.
Läs hela artikeln här.

Google bilder – integreras i söknätverket

Google Bilder integreras i söknätverket i slutet av mars. Det betyder alltså att Shopping-annonser automatiskt blir kvalificerade att visas i sökresultaten på Google Bilder, när användarna söker med relevanta sökord.

Du kommer inte aktivt längre behöva välja sökpartnernätverket för att visa Shopping-annonser på Google Bilder.

Google myBusiness – 90 % svarar inte på Q/A

TopPicks

Mer än 90% av alla som äger en Google myBusiness svarar inte på sökarnas Q&A. Detta kan ha en negativ inverkan, speciellt när man arbetar med lokal SEO. Läs hela artikeln här.

Sluta optimera för Domain Authority

Moz uppdaterade nyligen sitt Domain Authority (DA)-poäng. Detta förvirrade (som förväntat) vissa. Russ Jones från Moz gick ut och påminde om att DA inte (!) påverkar rankingen på Google.

Trots detta verkar många få spam om att företag vill hjälpa till att öka rankningen på Google via backlinks för högre DA. Håll ett vaknande öga för dessa spamm mail. Google struntar i din DA. Läs hela artikeln här.

TopPicks

Google släpper AI-kapacitet på en USB-sticka

Men ja, det stämmer!! För under 1000 lappen kan du köpa detta USB med AI-kapacitet. Med denna kan du ge vilken sak som helst AI-tillämpningar.

Kolla in ensakidag på Facebook där Joakim berättar mer om detta.

veckans tips

100 framgångsrika kvinnor!

Veckans snackis får denna veckan bli veckans tips! I fredags, den 8 mars, på Internationella kvinnodagen släpptes denna artikel av Alexandra Tachalova, grundare av eventet DigitalOlympus.

Ovan är tre av dom alla fantastiska kvinnorna på listan! Gå in på artikeln och läs om alla kvinnorna, följ dom och inspireras! <3


Tack för denna veckan! 🙂 Ha det fantastiskt tills vi ses igen, / Caroline


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.