Digitala Nyheter

TopPicks v.10: Topvisible snackar digitala nyheter

Lästid: 3 minuter

Veckans Digitala Nyheter

Varje måndagsmorgon inleder vi på Topvisible med att dela med oss av de nyheter som vi snappat upp under veckan, samtidigt som vi äter en god frukost tillsammans. Självklart vill vi dela med oss av dessa till er. I veckans sammanfattning kan ni bland annat läsa om nyheter hos Instagram, i Google Ads och om en riktigt smart ring. Häng med!

Lokala sidor på Instagram – på väg att lanseras brett?

Instagram lanserar lokala sidor

I helgen delade Raj Nijjer med sig av ett fynd på Twitter där han uppmärksammat att Instagram lagt till lokala företag. Upplägget verkar vara väldigt likt Google My Business där företag måste göra anspråk på sin sida för att göra uppdateringar och koppla den till sitt Instagram-konto.

Här kan vi som företag lägga till bland annat adress, öppettider, pris och länk till webbplats. Vi hoppas att detta rullar ut brett framöver, Instagram har ännu inte själva gått ut med någon information om tjänsten.

Världens smartaste ring – “carry less, do more”

Okej, så detta kanske inte är en direkt nyhet för en del av er som har stenkoll på tech-världen. Men så värt ett omnämnande. Xenxo har utvecklat en smart ring, alltså en ring som kan användas så som vi använder mobilen idag. Ringen innehåller 12 smarta funktioner och kan användas som bland annat:

  • Telefon
  • Kommunicera med Google Assistant och Siri
  • Påminna om du håller på att glömma din mobil
  • Styra med olika rörelser
  • Betalning

Det går redan idag att förboka ett exemplar via företagets Indiegogo-kampanj. Vill du kolla in fler coola tech-gadgets så kan vi tipsa om denna videon!

Google Ads expanderar call only Ads

Vi får nu mer utrymme i Google Ads-formatet call only ads där det utökas från en till två rubriker och beskrivningsraden från 80 till 90 tecken. Vill ni läsa in er mer på nyheten? Kolla in artikeln hos Search Engine Land.

Nytt annonsformat hos Youtube!

Det allra senaste annonsformatet från Youtube heter Vertical Ads och är precis vad det låter som – ett stående annonsformat anpassat till stående skärmar. Formatet finns tillgängligt för True View och Universal App Campaigns på Youtube. Google förklarar mer här.

Ännu mer begränsningar av friheten i Kina.

Det kommer väl inte som någon nyhet att Kina begränsar invånares rättigheter. Den senaste i raden av inskränkningar handlar om att regimen begränsar människor med “poor social credit” och deras möjligheter att resa utomlands.

Your social ranking in the government’s eyes might be lowered if you evade taxes, scam other people, make fake ads, or take up extra seats on the train. – The Verge

De kinesiska myndigheterna har som mål att alla dess invånare ska vara registrerade med deras sociala status till 2020. Under 2018 stoppades kinesiska medborgare 23 miljoner gånger från att köpa biljetter till höghastighetståg och flyg. Läs mer om nyheten i The Verge.

Med detta tackar jag för mig, vi ses igen nästa måndag!


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.