Digitala Nyheter

TopPicks v47: Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Veckan är i full gång och alla våra inkorgar blir fulla av Black Friday erbjudanden. Utöver alla dessa erbjudanden så har det skett några uppdateringar i den digitala världen. Här nedan kommer en sammanfattning. Vi pratar bland annat om Instagrams nya shoppingfunktioner, och Carlings som har släppt världens första digitala klädkollektion. Även lite uppdateringar kring Shopping Insight och Bing. Enyoj!

Instagram lanserar tre nya shopping funktioner

Instagram har idag har närmre 500 miljoner aktiva användare varje månad. Och dessutom klickas like knappen på 4,2 biljoner gånger om dagen. Helt galet! Appen har blivit en viktig kanal för företag att synas på och utvecklas ständigt till det bättre. De tre senaste uppdateringarna gör det enklare för både företag att synas och att sälja men också för konsumenter att shoppa via appen.

 • Spara produkter i en shoppinglista
  Man kan nu spara shoppingprodukter som man gillar och sedan gå tillbaka senare för att eventuellt köpa dem. Det som kommer upp i story eller i ditt flöde kan du alltså spara i din egna profil för att sedan gå tillbaka till. Företag kan tyvärr inte se vad som sparas och inte. Men det förenklar helt klart köpprocessen för konsumenterna. Den här nya funktionen är live för alla redan nu.
 • Shoppa via videoannonser
  Detta är endast tillgängligt för några utvalda företag än. Det blir öppet för alla runt årsskiftet. Precis som det låter så kommer det bli enklare att shoppa via videos. Nere i högre hörnet kommer det att finnas en köp knapp för att enkelt komma till företagets webbplats.
 • Köpknapp på företagssidor
  Det gör det möjligt för företag att ha en “shop now” knapp som länkar besökare ut från Instagram till företagets webbplats. Även detta blir tillgängligt för alla vid årskiftet.

Världens första: Digitala klädkollektion

Klädkedjan Carlings har nu tillsammans med Water Aid släppt deras klädkollektion Neo-Ex som endast är digital. Det fungerar precis som ett vanligt köp via Carlings webbshop, förutom att du inte får hem ett fysiskt plagg. För att slutföra köpet laddar du upp en bild på dig själv och därefter får du tillbaka bilden fast med dig bärandes plagget du köpt. Som du i sin tur kan ladda upp på exempelvis sociala medier.

Den digitala utvecklingen har även påverkat modebranschen och en digitala klädkollektion känns kanske ändå väldigt rätt i tiden. Plaggen kostar mellan 100 – 300 kr och alla intäkter från kollektionen går till Water Aid. Ett digitalt plagg som sparar på kemikalier, textiler och jordens vatten.

Sugen på att testa världens första digitala klädkollektion? Klicka här!

Shopping Insight

Den stora shoppingsäsongen är i full gång. Det är Black Friday (som nu mer verkar vara black month), Cyber Monday och där efter julhandeln. Kanske en perfekt tid för att optimera era kampanjer och använda er av Googles verktyg Shopping Insight. I detta verktyg får du en mer detaljerad förståelse över över vilka produkter och vilka varumärken som är populära och hur trenderna ser ut. I den nya uppdateringen av verktyget finns sökdata för mer än 55.000 produkter, mer än 45.000 varumärken och närmre 5000 kategorier.

Du kan med verktyget ta hjälp att förstå:  

 •  Hur människor söker i din produktkategori och jämföra sökvolymen för en kategori, t.ex. jeans och sökningen av varumärken inom den kategorin, t.ex. Wrangler, Lee etc.
 • Ta reda på vilka platser som har högst intresse av dina produkter och optimera därefter dina annonser utefter det.
 • Genom en gratis prenumeration kan du övervaka stigande och sjunkande produkter i din kategori så du enklare vet hur du ska anpassa din strategi och dina kampanjbud.

Bing uppdateras – utökat textutrymme

Bing har uppdaterats – det finns nu rum för mer text i dina annonser. Både i rubriken och annonstexten. Totalt så finns det stöd för upp till tre rubriker och två beskrivningar. Du kan skriva två beskrivningarna med upp till 90 tecken var, så du kan använda upp till totalt 180 tecken och varje rubrik stöder upp till 30 tecken. Bing varnar dock för att den andra och tredje rubriken inte alltid kommer synas, detta beror på din enhets storlek. Så var noga med att få med den viktiga biten i den första rubriken.

Läs hela artikeln här.

 

// Ha en fin vecka!

Caroline 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.