Digitala Nyheter

Top Picks V17 – Hur påverkar dataskyddsförordningen dig?

Lästid: 3 minuter

Välkommen till ännu en vecka i sommarens tecken… eller rättare sagt i den svenska sommarens tecken! I detta inlägg ska vi bland annat prata om SEO, videoannonsering och dataskyddsförordningen.

I skrivande stund sitter jag och tittar ut på ett regnigt Malmö och ser fram emot de kommande långhelgerna! I slutet av detta inlägg kommer jag att ge er lite brandsäkerhetstips inför Valborg men först lite nyheter!

Google föredrar få stora sidor framför många små

Det finns många olika bud på hur en hemsida ska optimeras på bästa sätt. I november twittrade Googles John Mueller att det är bättre att ha få men starka sidor än att ha flera svaga sidor. För någon vecka sedan indikerade Google än en gång att detta via sin YouTube-kanal Google Webmasters. Det kan alltså vara en bra idé att slå ihop sidor som är relevanta för varandra till en större sida för att öka sin synlighet. Man kan även böja sökorden och använda synonymer för att göra texten rik. Detta är ett hett ämne på vårt kontor och vi ser fram emot att få fler indikationer från Google. Behöver du hjälp med din SEO? Varför inte ta hjälp av något av våra SEO-verktyg som till exempel RankTrail?

Nytt videoformat i Google AdWords

I Google AdWords kan du nu skapa videoannonser i ett nytt format som kallas Outstream. Detta format ska ge annonser ännu större spridning och vara ett komplement till YouTube-annonsering. Outstream-annonser är skapade specifikt för mobiltelefoner och surfplattor, så användare kan enkelt trycka för att spela upp din videoannons, rulla förbi eller klicka vidare när de läser nyheter eller shoppar på nätet. De visas på Googles videopartners mobila webbplatser och i deras appar för mobiler och surfplattor.  Annonsören betalar per tusen synliga exponeringar när videon visats på minst 50 % av skärmen i minst 2 sekunder.

Bild på Google AdWords nya videoformat Outstream. Dataskyddsförordningen

DGTL Group en ny digital byrågrupp

Nu ser nordens största digitala byrågrupp dagens ljus. Web Guide Partner, Jajja Media Group och Bi Firm går ihop och bildar den nya byrågruppen DGTL Group. Med över 100 medarbetare har de bred kompetens inom analys, sök, sociala medier, digital marknadsföring, webbproduktion och film. Varje byrå kommer att fortsätta verka som egna bolag men får tillgång till en gemensam utvecklingsavdelning inom gruppen.

Svårt att veta hur dataskyddsförordningen påverkar dig?

Från och med den 25:e maj börjar dataskyddsförordningen GDPR att gälla och den påverkar hela världen. MarTech today har därför skapat en GDPR-guide till marknadsförare. Guiden ska öka förståelsen för dataskyddslagen och förklara varför den gäller även de som bor utanför EU. Här i Sverige har datainspektionen också lagt ut en guide speciellt inriktad till småföretagare. Behöver ni hjälp med era digitala kanaler så tveka inte att kontaka oss!

Rumor has it…

Vi har hört att Google sitter i diskussion med olika företag för att skapa “how to”-videos till Google Assistant. Detta skulle innebära att när du frågar Google Assistant något så får du svaret i en steg för steg instruktionsvideo. Till exempel skulle IKEA kunna lägga upp en video på hur man monterar ett kök.
Även om ryktet säger att dessa videos inte kommer att vara köpta så kanske det i framtiden blir så att ett företag kan använda detta format för annonsering. Skulle du vilja få instruktionsvideos på detta sätt och skulle det kännas trovärdigt även om du visste att videon var en annons?

Det var allt för denna vecka, ha en fin helg och Glad Valborg! Glöm inte räddningstjänstens regler för Valborgsmässobrasor:
– Valborgsmässoeldens storlek bör begränsas till 8 meter i diameter och 3 meter på höjden.

– En person ska ansvara för att bevaka elden och se till att elden släcks senast klockan 24.00. 

 


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.