Digitala Nyheter

TopPicks v.4: TopVisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Ny vecka, frukostbordet är uppdukat på kontoret och snön har redan smält bort i Malmö från gårdagens snöväder. Här diskuterar vi uppdateringar i Google Maps, verktyg och tips på att optimera YouTube, marknadsföringen som går ända till rymden och nytt för denna gång – Veckans Snackis. Häng med!

YouTube – optimering

Är ni redan i full gång med er videoproduktion? Eller är ni kanske sugna på att komma igång med det? Oavsett så kan man inte skymma undan att video är något som växer för varje dag. Här delar vi med oss av en artikel som guidar dig igenom dom bästa verktygen som kan hjälpa dig att optimera dina YouTube-videor för SEO.

YTRank – Spåra dina rankingsposition

Med detta verktyg kan du på ett enkelt sätt spåra placeringen av YouTube-rankning för ett visst sökord. Du fyller först i vilket land du får mest trafik ifrån sen skriver du in din URL från din YouTube video och upp till sex nyckelord som du vill kolla rankning på. Därefter ser du vilken sida och vilken rankning ditt nyckelord nuvarande är placerat på. Enkelt och smidigt tycker vi!

Läs hela artikeln och hitta upp till 25 olika verktyg för att optimera din SEO på YouTube.

Den nya marknadsföringen – reklam i rymden

Ett start-up bolag i Ryssland, StartRocket, vill ta marknadsföringen till nästa nivå – ända till Rymden. Enligt projektledare Vlad Sitnikov, är rymden det mest logiska som nästa steg inom reklambranschen. Är ni sugna på att se hur detta faktiskt kommer se ut? Spana in videon här.

År 2021 kommer det vara möjligt att få sitt varumärke synligt i himlen under 6 minuter. Vad denna form av marknadsföring kommer att kosta har ännu inte uttalats. Men vi väntar ivrigt på att se utvecklingen!

Läs hela artikeln här.

Google Maps – hjälper dig undvika böter

Googles navigerings app Google Maps kommer nu hjälpa dig att undvika fortkörningsböter. Dom kommer visa upp hastighet, farthinder och fartkameror. I appen kan du se vilken hastighet du får köra på just den vägen, du kommer också se utplacerat med små ikoner vart det finns hastighetskameror uppsatt på vägarna.

Tyvärr verkar det som om vi i som bor i Sverige får vänta på detta lite till, medan Danmark redan nu kan använda funktionen.

Tyvärr verkar det som om vi i som bor i Sverige får vänta på detta lite till, medan Danmark redan nu kan använda funktionen…

Läs hela artikeln här.


veckans snackis

Snoop Dogg + Klarna = <3

I veckans snackis vill vi lyfta Snoop Dogg och Klarna som drar igång ett samarbete. Byter Snoop Dogg namn till Smooth Dog? Klarna ville från starten av samarbetet att Snoop Dogg skulle sampla sin gamla hit “Drop it like it’s hot” och göra en ny version av låten. Marknadschefen på Klarna vill att detta samarbete ska visa att dom inte är ett traditionellt och stelt företag inom bankindustrin.

Topvisible gillar helt klart Smooth Dog och Klarna! <3Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.