Digitala Nyheter

TopPicks v.3: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 2 minuter

Hej och välkomna tillbaka till TopPicks! Vi är inne på vecka 3 av 2019 och de flesta har kommit tillbaka till sina arbeten och våra flöden fylls av nya trender och uppdateringar inom den digitala världen. Häng med!

Instagram: öppnar möjlighet att posta på fler konton

Instagram öppnar nu upp möjligheten att posta bilder på flera konton samtidigt. Tanken med denna funktion är att det ska underlätta för företag eller influencers som jobbar med flera konton samtidigt. Ännu är det bara tillgängligt för IOS telefoner (Android får vänta lite till).

Innan du postar ditt inlägg så kommer en flik upp med alternativet. Var uppmärksam så du postar rätt sak på rätt plats bara 🙂

Läs mer om funktion här.

Google Assistant – avancerar sin översättning

Det är ingen nyhet att Google Assistant kan översätta. Men nu har funktionen utvecklats så pass att du kan ha en konversation med någon som pratar ett annat språk än du själv. Google Assistant presenterar Interpreter Mode. Om du pratar engelska och exempelvis vill ha en konversation med någon som pratar tyska så aktiverar du funktionen genom att säga “Hey Google, be my German Interpreter”. 

Därefter när du säger något på engelska så återupprepar Google det på tyska och när din tyska vän säger något på tyska så återupprepar Google det på engelska. And voilá, ni kan ha en trevlig konversation utan språkmissuppfattningar! Detta kommer att fungera på 27 olika språk och kan exempelvis vara väldigt effektfullt inom hotellbranschen.

Läs hela artikeln här.

Google My Business – 7 saker du kanske inte visste

  1. Google ändrar ständigt namn på kategorier
  2. Google tar bort och lägger till kategorier
  3. Nya kategorier kan ge dig högre rankning
  4. Kategorier har olika namn i olika länder
  5. De kategorier du ser på Google behöver nödvändigtvis inte vara samma som visas i kontrollpanelen i Google My Business
  6. Konceptet “Category Dilution” är enligt tester inte sant
  7. Den primära kategorien har mer rankningsstyrka

Läs mer om varje punkt här.

Världens mest likade bild – ett ägg

world record egg

Det är namnet på Instagram kontot som skapades den 4 januari 2019. En enda bild är postad. Med en text som säger att de ska försöka slå Kylie Jenners bild, som är världens mest likade bild med så mycket som 18 miljoner likes. Det här fenomenet har synts till tidigare, men aldrig lyckats..

Det här ägget är annorlunda. Varför eller hur vet ingen. Dom som står bakom kontot med ägget är anonyma. 44 967 464 likes.. Det enda vi kan säga är att vi är imponerade!


Ha en fortsatt fin vecka!
/ Caroline 🙂

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.