Digitala Nyheter

TopPicks v. 49: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter! Varje vecka snappar vi upp de allra mest intressanta digitala nyheterna från branschen, vi sammanfattar dessa och delar sedan med oss av det till er. Orkar ni inte läsa? Då kan ni luta er tillbaka och lyssna på digitala nyheter via vår YouTube-kanal eller på vår poddDet finns något för alla! 😃

Läs vårt senaste blogginlägg: “Google Skillshop – certifieringar & utbildning”

Amazon närmar sig Sverige – via Tyskland

amazon till tyskland

Näthandelsjätten Amazon må inte ha startat upp sin verksamhet i Sverige ännu, men det hindrar inte oss att köpa. Under året som gått har vi redan spenderat mer än 1 miljard på köp via Amazon enligt Sïmon Saneback, medgrundare och partner på Wellstreet, och Staffan Mörndal, partner på Verdane.  Enligt Ehandel.se söker Amazon just nu anställda för översättning av Amazon.de till svenska. Allt för att det ska bli ännu enklare för oss att shoppa loss. Vi får väl se när (om) Amazon gör sin svenska lansering som är både efterlängtad och fruktad bland svenska e-handlare. Läs hela artikeln här.

Google My Business – lägger till jobb

google my business

Google lägger till ett nytt alternativ i Google My Business för företag – jobbtjänster. Låt oss säga exempelvis rörmokare som installerar toaletter kan då lägga till detta direkt i sökresultatet. Detta gör det enklare för kunden men kan även generera i mer relevanta leads för företagen. Tjänsten är ännu endast lanserad i USA. Läs hela artikeln här.

Google städar bort – “Christmas”

Google Christmas

Tidigare när man har sökt på Google efter “Christmas så kan man ha fått upp lite vad som i resultatet. Nu har Google gått in och städat upp och tagit bort alla annonser från exakt matchningsfråga [christmas]. Nu finns inga annonser kvar alls i resultatet. Läs hela artikeln här.

Google – väljer ut Clas Ohlson

Google väljer ut en Clas Ohlson butik i Stockholm för ett samarbete med en shop-in-shop med fokus på deras smarta hem-lösningar. Google Home står självklart i fokus. Målet med detta nya koncept är att göra tekniken mer begriplig och lättillgänglig för kunderna. Läs hela artikeln r.

Spotify – släpper barn-app

spotify_kids

Äntligen får föräldrar ha sina Spotify-konton för sig själva. Spotify lanserar nämligen en barnversion av appen, tillgänglig för alla med familjeabonnemang. Appen finns tillgänglig för alla på Irland, i Sverige, Danmark och på Nya Zeeland. Läs hela artikeln här.

Black Friday – slog rekord igen

Svenskarna fortsätter att shoppa loss under Black Friday, antalet köp ökade med 7% under dagen. Detta är inte en lika stark utveckling som det varit tidigare år, men å andra sidan utökas perioden till Black week och Black Month på många håll. Det ska bli spännande att se hur julhandeln eventuellt påverkas av detta. Läs hela artikeln här.

På tal om Black Friday – Facebooks Ads Manager kraschar

facebook ads manager kraschar

Med bara några timmar kvar till Black Friday kraschade Facebooks Ads Manager, något som såklart stökade till det för alla annonsörer. Men problemet var löst senare under kvällen. Undrar hur många som fick jobba sent på torsdagen? Läs hela artikeln här.

Na-kd – låter robotar skriva produkttexten

Nakd-låter-robotar-skriva-texter

E-handelsföretaget Na-kd har överlåtit alla sina produktbeskrivningar på webbplatsen till robotar. Med hjälp av företaget Textual får dom sina texter skrivna på 16 olika språk och med en lika naturlig ton som från en människa. Läs hela artikeln här.Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.