Digitala Nyheter

TopPicks v. 44: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter. Så sent som i fredags gick Google ut med en stor uppdatering som kallas för BERT. Detta är en av de större förändringarna på 5 år. Vi ger er en snabb update om den. Läs mer här.

🔜 Stay Tuned – i veckan kommer avsnitt två av TopPicks ut på vår YouTube-kanal.

Facebook – lanserar nyhetssida

facebook news

Direkt i Facebook appen ska man nu kunna läsa nyheter separat under en tab som heter “News”. Nyhetsartiklar kommer också att fortsätta visas i News Feed som de gör idag. Denna satsning har pågått länge från Facebook sida och dom kommer betala en avgift för att få publicera nyheterna. Läs mer här.

Instagram – visar vem du borde avfölja

instagram följare

Du har helt säkert några konton du följer men som du egentligen inte vet vilka dom är eller inte bryr dig om? Instagram testar just nu ett sätt att kategorisera upp dina konton. Du kommer bland annat kunna se vilka du integrera minst med. Ett enkelt sätt att avfölja konto du inte har intresse av. Läs mer här.

Google Ads – appkampanjer

google ads appkampanjer

Google Ads förbättrar hur de spårar kreativa tillgångar i appkampanjerna. Detta underlättar för annonsören genom att veta vilken kombination av tillgångar som driver nedladdningar mm kan annonsören fatta designbeslut baserat på aktuell data. Läs mer här.

Googles Ads – New Affinity Audiences & Seasonal Event Segments

google ads ny funktion

Google Ads har lanserat två nya funktioner – dessa för att rikta in sig på searchers. De nya funktionerna inkluderar affinitetsgrupper och säsongsbetonade händelsesegment för publik på marknaden. Affinitetsgrupper hjälper dig att öka både awareness och consideration. Läs mer här.

Facebook – förändrar hur det mäter organiska sidvisningar

facebook pages

Företaget sa att det förkortar tidsramen för hur det filtrerar bort upprepade visningar för att anpassa sig till hur det mäter betalda visningar. Om man mäter sin organiska engagemangsstatistik mot sina intryck, kan denna uppdatering visa förbättrade engagemangsgrader. Läs mer här.

Självkörande bilar – redan om 1 år

tesla självkörande bilar

Elon Musk har förtydligat Teslas tidslinje för självkörande bilar. På begränsat sätt ska detta alltså vara tillgängligt redan i slutet av detta året. Läs mer här.

Google – släpper ny animerad utbildningsserie

Google har släppt en ny serie på YouTube där de lär ut grunderna till alla som vill skapa en online-närvaro. De kommer att släppa ett nytt avsnitt varannan vecka, redan nu ligger både intro och avsnitt ett ute “Do I need a website”. Spana in det här.Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.