TopPicks

TopPicks v.43: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter! Denna veckan snackar vi bland annat nya funktioner i Google Ads, LinkedIn, Instagram och ICA som har skaffat en virtuell bebis!

Du vet väl att vi även delar TopPicks månadsvis på vår YouTube-kanal? Spana in senaste avsnittet här. 😀

Läs vårt senaste blogginlägg: “Video Marketing”

Google Ads – Lead Form Extension

google-ads-lead-extension

Google Ads testar ett nytt sätt för företag att samla kundinformation med lead extension direkt i sökresultatet. Annonsören kan själv anpassa detta lead formuläret med sin egen titel, beskrivning samt vilken information de önskar av kunden. Läs hela artikeln här.

Google Ads – Se dina konverteringar över tid

google-ads-konverteringar-över-tid

Google har rullat ut nya kolumner för omvandlingsrapportering som fångar när en konvertering faktiskt inträffade i form av tid. Det är så klart av en stor fördel för att se när man ska vara som mest aktiv med sin annonsering då konsumenter faktiskt konverterar. Läs hela artikeln här.

Google lanserar ytterligare en förfining till sina målgrupper

Nu är det möjligt att rikta in sig mot fler segment som är baserade på målgruppens avsikter och passioner. Just nu ska det finnas 132 segment över 12 kategorier. Vill ni börja med detta så är rådet att först ställa in kampanjen på “Observation”. Läs hela artikeln här.

ICA – har skapat en virtuell bebis

Kan det vara så att ICA har skapat världens första virtuella influencer-bebis? Möt Bebis Elis! Ni kan följa hans vardag på Instagram där de lägger upp tips om mat, sömn osv. De vill följa trenden med virtuella influencers som blir allt fler och fler. I butikerna kommer konsumenterna kunna se ett utökat utbud av baby- och barnprodukter. Läs hela artikeln här.

Bjud in till event – via Instagram

Instagram lanserar snart ännu en ny dekal – en event-sticker för stories. Bjud in till event direkt via stories, du kan enkelt välja vilka du vill bjuda in. Ge dina följare en stark anledning till att följa dig på Instagram – unika inbjudningar. Läs hela artikeln här.

3 nya funktioner – på LinkedIn

nya funktioner på linkedin

LinkedIn har fått tre nya funktioner som är kopplat till företagsprofiler och teamkänslan. 1. Employee notifications 2. Kudos och Team moments 3. Completion meter. I releasen nämner LinkedIn att gemenskap är det som driver hur dina kunder känner för ditt varumärke och interagerar med det, hur du kan rekrytera och behålla talanger och hur du kan bygga den totala kundlojaliteten. Spana in de nya funktionerna och ge kudos till en i ditt team! Läs hela artikeln här.

Google – lägger automatiskt in stad i lokala sökningar

lokala sökningar google

Detta är ännu bara en spekulation kring Google. En del har märkt att Google lägger till sina egna titeltaggar på landningssidor som Google anser har eller borde ha lokal sökintention. Läs hela artikeln här.


Ha nu en fantastisk vecka! / Caroline


Caroline Skogh

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *