TopPicks

TopPicks v.42: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter! Förra veckan gick SearchStars av stapeln, och vilken dag det blev. Vi är så tacksamma för alla som kom och gjorde dagen tillsammans med oss. För er som missade konferensen – bara lugn, vi delar med oss av alla tal både här i bloggen men också på video inom kort. Läs tre sammanfattade tal här.

Läs vårt senaste blogginlägg: “Hur bygger man Sveriges bästa Digitala Byrå?”

Google Search Console – får nya rapporter om bland annat video

google search console

Google lägger till två nya rapporter i Search Console som ger webbplatsägare mer information om videosökresultat. Läs mer om rapporterna här.

Google – testar sökresultat utan URL:er

Google verkar testa att ta bort URL:er från sökresultatet och visar bara webbplatsens namn istället. Är detta något ni har hunnit se? Läs mer här.

Ny app – läser av din mat

foodvisior-app

Foodvisor, en nykommen app som hjälper dig att logga allt du äter. Företaget använder sig av deep learning för bildigenkänning. Ta en bild på din mat och få en lista med all näringsfakta – kalorier, proteiner, kolhydrater, fetter, fibrer etc. Läs mer här.

Quora – nya inriktnings-alternativ för annonsörer

quora-gender-targeting

Quoro har nyligen lagt till ytterligare inriktningsalternativ för annonsörer på Q & A-plattformen. De nya alternativen inkluderar gender targeting, browser targeting och keyword history targeting. Läs mer här.

Google – visar användargenererade bilder i produktrecensioner

google shopping rcensioner

Google introducerar användargenererade bilder i produktrecensioner på Google Shopping. Återförsäljare kan nu inkludera användargenererade bilder i flöden för produktgranskning, vilket skapar en möjlighet att visa framtida kunder bilder av produkter tagna av befintliga kunder. Läs mer här.

Instagram – nu kan du inte längre se vad dina vänner gör

instagrams following tab försvinner

Tidigare har man kunnat se både sin egen men också sina vänners aktivitet på Instagram. Förra veckan togs möjligheten att se sina vänners aktivitet bort. Enligt Instagram själva så är detta för att få mer “enkelhet” i appen men också för att de flesta inte använde funktionen och många visste heller inte ens att den fanns. Läs mer här.

Prenumerera – på Sonos högtalarsystem

sonos högtalare prenumerationstjänst

Sonos har lanserat en prenumerationstjänst för sitt högtalarsystem. Prenumeranter kan ändra sina prenumerationer eller avbryta när som helst. Det tar cirka fyra dagar att beställa och leveransen är gratis. Läs mer här.


Glöm inte att prenumerera på vår YouTube-kanal där vi månadsvis kör TopPicks i videoformat. Ha nu en fantastisk vecka! / Caroline 🙂


Caroline Skogh

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *