TopPicks

TopPicks v. 41: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Publicerat av

Välkommen till veckans digitala nyheter! För er som inte får nog av det digitala – ni kommer väl på Sveriges största konferens inom sökmarknadsföring? Vi är äntligen inne i vecka 41 och det innebär SearchStars! Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar – vi ses väl där!? 🤩

Läs vårt senaste blogginlägg: “Filtrera bort intern trafik i Google Analytics”

Google Shopping – lanseras på nytt i USA

Nya google shopping

Google Shopping lanseras på nytt i USA. Nu med nya funktioner som gör det mer konkurrenskraftigt med t.ex. Amazon. Detta är ett viktigt initiativ från Google för att förbli relevant i detaljhandelssektorn. Läs mer här.

Så här kommer nya Shopping sidan se ut!

Google – blockerar blandade innehåll

google blockar blandat innehåll

Från och med december 2019 kommer Google Chrome att blockera webbplatser som har mixed content. Detta innebär alltså att när en säker webbsida (laddad via HTTPS) också innehåller skript, styles, bilder eller annat länkat innehåll via det osäkra HTTP, så kommer Google blockera innehåll. Läs mer här.

Facebook – uppdaterar sökordbevakningsfunktionen

Facebook sökordsbevakning

Sökordsvarningar öppnar upp nya möjligheter för administratörer att bättre hantera gruppengagemang och hantera diskussioner mer effektivt. Ställ in olika ord eller fraser som du vill bevaka. Läs hela artikeln här.

Tre nya sätt att dölja din personliga aktivitet från Google

inkognito läge

Google startar Cybersecurity Awareness Month genom att lansera tre nya verktyg. Detta för att ge kunderna större kontroll över deras integritet på bland annat Google Maps, YouTube och Google Assistant. Inkognito läge för Google Maps rullar ut denna månaden. Vilket innebär att det du söker på i Maps inte kommer sparas och det kommer heller inte användas för att anpassa din sökning. Läs mer här.

Följ produktlanseringar – i Instagram

produktlansering i instagram

Snart gör Instagram det kanske möjligt för varumärken att ställa in påminnelser vid en produktlansering. Detta är ännu bara ett test men känns väldigt i tiden då många varumärken och artister ofta använder appen för att ge en tease om merch drops. Läs hela artikeln här.

Res nu ännu mer säkert – tillsammans med Uber

Uber testar en inspelningsljud-funktion för att hjälpa dig att känna dig säkrare under din resa. Förra veckan rullade Uber ut några nya säkerhetsfunktioner under “Safety Center” samt ett valfritt PIN-nummer för att verifiera din åktur. Läs hela artikeln här.


Ha nu en fantastisk vecka allihopa och glöm inte att prenumerera på vår YouTube-kanal där vi kör TopPicks i videoformat ✔️ / Caroline 🙂

Dela gärna!

Tags: ,

Tags: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *