TopPicks

TopPicks v. 28: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till Veckans Digitala Nyheter!

Har ni gått på semester ännu? ☀️ Semester eller inte, vi håller oss uppdaterade inom de senaste digitala nyheterna – och gör det enkelt för er att hänga med. Ta en eftermiddagskaffe, luta er tillbaka och läs våra digitala nyheter:

Läs vårt senaste blogginlägg: “Nätfiske i Google Kalender – Så skyddar du dig”

Facebook – ändrar sin algoritm

Digitala Nyheter

Facebook har länge haft problem med missledande marknadsföring kring olika mirakelkurer, så som exempelvis viktnedgång. För att motverka detta har Facebook nu ändrat sin algortim. Uppdateringen handlar om att minska räckvidden för denna typ av inlägg. Läs mer om detta här.

Instagram – Gruppschatts dekal

Instagram Stories får ännu en ny dekal! Nu kan man gå med i en gruppchatt direkt via en dekal i Stories. Spana in video ovan för att se hur det funkar. Läs hela artikeln här.

Facebook lägger till “Top Fans” – Targeting alternativ

Digitala Nyheter

Nu gör Facebook det möjligt för Sidor att publicera inlägg och uppdateringar riktade speciellt till deras “Top Fans”. Detta ger en chans för ökat Community Engagement. Självklart behöver du ha ett antal Top Fans för att detta ska fungera. Läs hur det går tillväga här.

Nu kan du extraknäcka – som postombud

Zalando och PostNord jobbar just nu på ett experiment i Danmark. Det handlar om att människor som ofta är hemma, säg exempelvis pensionärer, egenföretagare eller de som är hemma föräldralediga, ska kunna fungerar som paketutlämningsställen. Zalando räknar med att konceptet ska kunna bidra till miljöpåverka och minska utsläpp. Läs hela artikeln här.

Har du en Alexa hemma – Amazon erkänner inspelning

Digitala Nyheter

Nu bekräftar Amazon att dom spelar in sina kunder och behåller inspelning samt utskrift av dom. Kunderna måste själva radera detta om så önskas. Använder du Alexa hemma kan det vara på tiden att se över vad som egentligen gäller. Läs hela artikeln här.

Google tillägg – Place Topics

digitala-nyheter

Google My Business har nu meddelat att dom lanserat “Place Topics” i Google Maps app. Place Topics (likt taggar) använder data baserat på recensioner för att ge noggrann information om vilka kunder som lyfter fram ditt företag. Kort sagt så sammanfattar den de recensioner som dina kunder lämnat till taggar. Detta kommer ske automatiskt baserat på recensionerna. Läs hela artikeln här.

Veckans Snackis

Facebook – utreds av EU

Använder Facebook sin storlek för att driva ut mindre rivaler?

Det är främst Facebooks säljplattform som är i fokus, men även insamlingen och delningen av data från appar.

Det är frågan som diskuteras. EU kommissionen har enligt uppgifter skickat ut frågeformulär till Facebooks kunder och konkurrenter om en rad metoder. Företagen har till nästa vecka på sig att skicka in svaren.

Läs mer om detta.


Ha en härlig vecka! / Caroline 🙂


Caroline Skogh

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *