TopPicks

TopPicks v. 24: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Publicerat av

Välkommen till Veckans Digitala Nyheter

Hej vänner! Ännu en ny vecka, alltid lika spännande! Dags för en sammanfattning av veckan som gått och några av alla spännande nyheter som presenterats. Förutom att Google Analytics är blockerad av Firefox och att man kan hitta en lista på Instagram med intressen som de tror är direkt relevanta för dig som användare, så har en hel del annat coolt hänt. Google förbättrar sina SOS-varningar i sökresultatet och senaste satsningen av Amazon – Prime Air Drönare. Häng med i vår sammanfattning!

Läs vårt senaste blogginlägg: “Google uppdaterar testverktyget för utökade resultat”

Google Analytics är blockerad av Firefox, Mozilla förklarar varför

Digitala Nyheter

En uppdaterad version av Firefox-webbläsaren släpptes i veckan som blockerar alla trackers inklusive Google Analytics. Det betyder att trafikdata kan påverkas när besökare använder den senaste versionen av Firefox. Mozilla hävdar att den gör denna ändring för att hålla användarnas data privat.

Så frågan blir: Nu när Firefox har blockerat alla trackers som standard, vilka fler kommer att följa efter?

UPPDATERING: Enligt en Firefox-utvecklare kommer de flesta av Google Analytics data inte att påverkas, vilket är bra nyheter för SEO och webbplatsägare.

“GA-analysens funktionalitet (som används för att förbereda rapporter för en webbplats ägare) är en 1: a-cookie. Så användare räknar fortfarande med en webbplats GA statistik, som användare av Apple ITP”.

Vill du läsa mer om nyheten – kolla här.

Google förbättrar SOS-varningar i sökresultat

Digitala Nyheter

Google förbättrar SOS-varningarna som visas i Sök och kartor med visuell information och ett nytt navigationssystem. SOS-varningar visas under krigstid, som när en naturkatastrof inträffar. Människor kommer nu att ha mer tillförlitlig information om var en katastrof är och var den kommer att vara nästa gång.

Läs mer om nyheten här.

Senaste satsningen av Amazon – Prime Air Drönare

Amazon uppgraderar sin egna drönare som är till för endagars leveranser för Prime-medlemmar. Drönaren ska nu kunna användas i större skala och utföra leveranser med avstånd upp till 15 miles ( 2,4 mil ) på endast 30 minuter från Amazons lager. Det här ska bli intressant och se om tekniken håller! Läs mer om drönaren här.

Digitala Nyheter

Veckans Snackis

Får du konstiga annonser på Instagram? – Nu kan du se vilka intresselistor du finns med i!

Digitala Nyheter

Nu kan du hitta en lista på Instagram med intressen som de tror är direkt relevanta för dig som användare. Utifrån denna lista så grupperas användare efter olika intressen och som då triggas för annonser inom det intresset. Läs hela artikeln här.

Hur hittar jag denna lista? (på mobil enhet)

  • Gå till Inställningar –> Säkerhet
  • Välj Åtkomst till data
  • Under Annonser väljer du Annonsintressen –> visa alla

Detta var högst intressant! Testa själva, och bli inte förvånade över vilka intressen som ni faktiskt har hamnat under.


Tack för att ni hängde med hela vägen! 😀/ Victoria

Dela gärna!

Tags: ,

Tags: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *