Fartfylld vecka med kurser, mingel och ToppenMorgon

Lästid: 2 minuter

Vilken vecka vi har haft!

Vi har under veckan utbildat 50 personer i SEO och AdWords – allt i våra nya lokaler här i Holmgången.

I onsdags hade vi grundkurs i SEO där Linus glänste med sin pedagogiska charm. Vi hade premiär på det nya upplägget för SEO-kursen. Ut med heldagskursen och in med två halvdagar. Resultatet blev en skara deltagare som lämnade våra lokaler fyllda med inspiration, kunskap och orken att skrida till verket!

På eftermiddagen hade vi bjudit in till grannmingel för att lära känna våra nya grannar och för att bjuda på fika och gratis utbildning just SEO och även Google AdWords. Kul med nya bekantskaper och kontakter inom t.ex. kamerareparationer, frisörer och profilprodukter.

Torsdagen bjöd på kurs i Google AdWords med Maria – det var en mysig grupp där det diskuterades allt från sökningar på bästa chipsen till olika sorters underkläder. En fråga som dök upp var om man kan enbart kan visa sina annonser på mobiler. Det går ju inte att göra det rakt av genom att ändra i sina kampanj-inställningar men det man skulle kunna göra är att sätta låga bud på sina sökord och sedan höja budjusteringen för mobila bud – då borde man i praktiken synas väldigt lite på datorer och surfplattor men mer på mobiler. Vi ska testa och återkomma!

Vi avslutade veckan med ToppenMorgon! Vi körde lite snack om trender för 2015 och gick specifikt in på trender kring strukturerad data. Vi visade hur ni på bästa sätt får ut mer information på Googles sökresultat. Sökresultatsidan visar inte längre bara 10 blåa länkar, utan bjuder på interaktiva features. receptbilder, publiceringsdatum, ratings, pris, lagerstatus och mycket mer. Under 2014 exploderade användandet av strukturerade data (schema.org) och utläsning av information från Google+. Trenden fortsätter 2015 och året snackis kommer bli Googles köp-knappar.

Vetgirig? Läs mer på följande länkar:

Varje frukostseminarium lottar vi ut vinnare som får gå en kurs gratis hos oss. Det var så många deltagare idag att vi valde att lotta ut TVÅ vinnare! De lyckliga vinnarna är:

  • Carin Brånén från IKANO Fastigheter
  • Fredrik Hammar från Malmö Opera

Stort grattis! Vill ni andra få en chans att vinna kurser är ni välkomna på nästa ToppenMorgon som blir den 27e februari. Vill ni boka en kurs redan nu besöker ni oss på våra kurs-sidor. Tveka inte att kontakta oss för alla era frågor om Googles värld.

Ha en underbar helg!


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *