Digitala Nyheter

TopPicks v40: Digitala Nyheter

Lästid: 2 minuter

Välkomna in till veckans TopPicks! I så här spännande tider med vår egna sökkonferens Search Stars nästa vecka så värmer vi upp med lite trender & nyheter som vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet!

Nytt attribut i Google My Business!

För alla butiker, restauranger och företag som har fysiska butiker kommer nu glädjande nyheter. Tillsammans med tidigare attribut som “Woman-led” och “Veteran-led”, finns nu även “Family-led” som ett alternativ! Detta innebär i praktiken att familjer som äger och driver företag kan nu välja att visa upp det via i Google My Business. Hur ser vi då skillnad på företag med och utan exempelvis attribut? Ta reda på det här!

Google Home Max

I tider då Voice Search blir mer aktuellt och attraktivt så släpper nu Google en ny assistent, Google Home Max! Smart-Högtalaren har äntligen släppts i UK med siktet inställt på att konkurrera med Apple’s HomePod. Med en utveckling som går framåt ska nu Google Home Max vara mer “kunnig” och ge dig fler svar på frågorna du ställer. Men även ha lättare för att förstå vad exakt det är du säger och försöker säga. Kommer denna nya assistent vara anledningen till ditt första köp inom Voice Search, eller kanske en uppgradering av din befintliga? Läs mer här om Google’s nya bjässe!

Amazon öppnar ny typ av fysisk butik

E-handelsjätten som erbjuder dig marknader av nästan alla olika produkter du kan tänka dig online, öppnar nu alltså en ny sorts butik! Tidigare hittar vi fysiska butiker som drivs av Amazon inom mat, böcker och automatiserad kiosker likt 7-Eleven.
Vad ska de nu satsa på? Det nya konceptet heter “Amazon 4-star” och är varor från en bredd av olika kategorier, med en sak gemensamt, alla produkter som ska säljas har minst fyra stjärnor på e-handlarens marknadsplats online. Läs mer om allt ifrån digitala prislappar till produkter som kunder önskat sig här!

Virtual YouTuber’s i topp

I Septembers version av “Trending now on YouTube” har Earnest Pettie identifierat vad som är hetast just nu på YouTube. I artikeln som du kan läsa här, tar Earnest upp tre stycken olika typer av YouTube content som pekar uppåt, Virtual YouTubers, Classroom set-ups & Relaxation videos. För många är YouTube en plattform som kan engagera, lära & sprida content för väldigt många målgrupper, vi får väl se om dessa trender håller i sig!

“Länkskatt” & Uppladdningsfilter

EU-Parlamentet har vid en träff under september månad röstat “Ja” till det nya förslaget om upphovsrättsdirektiv, där tidigare omstridda förslag som “länkskatt” och uppladdningsfilter godkänts. En del av dessa nya punkter som nämns i artikeln handlar om att plattformar som Facebook, Google & Youtube måste betala licenser för länkat material. Exempel på detta är Nyheter som läpps upp på diverse kanaler. För tydligare instruktioner och djupare analys om besluten som tagits, tar du del av här!

“Facebook Portal”

Giganten Facebook fortsätter med utvecklingen mot att bli mer komplett i sin portfölj med möjligheter. Här näst i serien ryktas det om att Facebook ska här näst bekräfta ryktena angående en Smart Home Device kallad “Portal”. Enligt rapporten så sägs Portal erbjuda en mängd av funktioner med sin stora touchscreen, vidvinkelkamera, högtalare och “face recognition”. Som ett tillägg erbjuds användaren möjligheten att via Amazon’s Alexa voice assistant, spela musik, se på videos, matlagningsrecept och få nyheter presenterade för sig. Mer specifik info om Portal hittar du här!

Det var allt för denna veckans TopPicks,

hoppas att vi ses på SearchStars nästa vecka!


Carl-Gustaf Kesselman

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *