Oskar och Fredrik berättar om hur man enkelt kan starta eget

Starta eget, något för alla?

Lästid: 2 minuter

Den här veckan gästbloggar Fredrik Bergström och Oskar Hagelbäck från Firmify hos oss. Firmify har varit kund hos oss på TopVisible sedan januari 2014. Vi har tillsammans arbetat med digitala strategier både inom SEO, PPC och sociala medier. I detta blogginlägg tipsar de om hur du startar eget på ett enkelt sätt. 

Undersökningar visar att många (c:a var tredje person inom flera stora branscher) vill starta eget. Tidigare har tröskeln varit hög kring egenföretagande, då det varit en ekonomisk risk samt mycket tid som behövts läggas på utbildning, administration mm. Många bra affärsidéer kan ha drunknat under bördan kring uppstart.

Inom t ex mediebranschen har landskapet förändrats kraftigt de senaste tjugo åren, och det är långt i från självklart att en nyexaminerad journalist eller kreatör hittar ett fast jobb.

Kombinationen av att många vill jobba som egna, och att fler och fler tvingas göra det, har skapat ett stort behov av förenklade tjänster. Egenanställning har funnits i c:a tjugo år, och är en kraftigt växande bransch. Enkelt beskrivet fungerar det som en blandning av anställning och egenföretagande. De egenanställda utför uppdrag och blir visstidsanställda hos egenanställningsföretaget under perioden för uppdraget. Tjänsten kostar bara en procentsats när man har uppdrag.

Firmify är ett av de snabbast växande egenanställningsföretagen på marknaden. Tusentals användare kommer idag igång med egenföretagande på mindre än några minuter, och tröskeln för att jobba som egen har i princip försvunnit.

Att tänka på när ni vill starta eget

Fredrik Bergström och Oskar Hagelbäck är delägare i Firmify, och tipsar nedan om vad man ska tänka på om man vill starta eget utan krångel:

  1. Hitta en affärsidé som känns rätt för dig. Vad gör du lätt och snabbt som du ofta får hjälpa andra med? Där kanske du har ett frö till ett företag.
  2. Lägg tid på att testa din idé. Håller den? Hur står den sig mot eventuella konkurrenter?
  3. Använd en egenanställningstjänst när du testar din idé. Vill du senare byta till aktiebolag kan du göra det när du tjänar tillräckligt.
  4. Bygg din digitala närvaro rätt från början. Om du inte kan eller vill själv, använda kostnadseffektiva konsulter.
  5. Se till att sprida ordet i sociala medier. Använd proffs för SEO och annonsering, det är värt pengarna.

Ni kan läsa mer om hur vi jobbar tillsammans med Firmify och deras digitala strategier här! 


Fredrik Ekdahl

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.