Sharing is caring - corona

Sharing is caring – vi delar det ni delar ❤️

Lästid: 6 minuter

Det finns nog ingen som går helt opåverkad genom livet just nu. Alla känner vi någon som blivit påverkad eller har vi själva blivit det. Många företag och organisationer befinner sig just nu i extremt utmanande situationer. Människor vi älskar och bryr oss om blir sjuka. Vi är oroliga för vad som ska komma, ovissheten är stor. Men i tuffa tider måste vi finnas där för varandra.

Är det något gott som en kris kan föra med sig så är det att vårt kreativa och solidariska tänk får en vitamininjektion. Vi ser helt fantastiska initiativ från företag och privatpersoner. Idéer och projekt som kan hjälpa företag och människor att ta sig igenom den här krisen.

Hela den kommande veckan..

Kommer våra sociala medier att fyllas med grymma erbjudanden från företag och organisationer som kan behöva en extra push just nu. Vi kommer att dela många fantastiska initiativ, grupper och organisationer som hjälper de som har det som tuffast just nu.

Vi hoppas att ni vill vara med och stötta, gör det gärna genom att hjälpa till att dela, tipsa oss om bra erbjudanden och annat som kan vara intressant. Fortsätt att stödja din local business och glöm inte bort att ta hand om varandra.

Tipsa om goda initiativ, nya arbetstillfällen och fantastiska erbjudanden som ni vill att vi ska dela i kommentarer eller maila mig på anna-karin.persson@topvisible.se

Goda initiativ och bra erbjudanden – hela listan!

Skåne Stadsmission

Det säger sig nästan självt, de som redan har det tufft har det just nu ännu tuffare. Skånes Stadsmission hjälper hemlösa, äldre och barnfamiljer med bland annat:

  • Servering av frukost och lunch i Malmö & Kristianstad
  • Möjlighet till dusch och klädombyte
  • Sjukvårdspersonal
  • Utdelning av matkassar

Läs mer om hur du kan stödja deras verksamhet här.


Skånemejerier donerar chokladmjölk!

Detta året får korna släppas ut i det fria utan publik vilket gör att Skånemejerier fått en massa god chokladmjölk över. Denna vill de skänka till fina organisationer och företag i Skåne, de som får kämpa extra i den rådande krisen. Vet du någon som skulle vara i behov av detta fina initiativ?

Skånemejerier donerar chokladmjölk - sharing is caring

Mat.se lanserar onlinetjänst för riskgrupper

Idag lanserar Mat.se en onlinebutik särskilt för människor i riskgrupper. Med tjänsten kommer tre olika färdigpackade hygien och måltidskassar att levereras direkt till dörren.

Först ut att testa den nya tjänsten är Göteborg och Stockholm!

Läs mer om tjänsten här!


Hack for Sweden – virtuellt hackathon

Den svenska regeringen, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Hack for Sweden och Openhack – coding for humanity genomför ett virtuellt hackathon den 3-6 april för att hitta lösningar till följderna av Covid-19.

Läs mer här: www.hackthecrisis.se


Bo riktigt fint hos HKC Hotels!

HKC Hotels ger nu möjligheten att bo på deras fantastiskt fina hotell till riktigt bra priser. Ni hittar alla deras aktuella erbjudanden via länken!

Malmö: Best Western Plus Hotel Noble House
Stockholm: Hotel Kung Carl
Hudiksvall: Best Western Hotell Hudik
Göteborg/Mölndal: Best Western Plus Åby Hotel
Ängelholm: HUS 57 – 112 rum & kök
Örebro: Clarion Hotel Örebro


Bredband2 tipsar om it-säkerheten

Bredband2 tillsammans med Nikka Systems delar i podavsnittet “Jobba, jobba, jobba hemifrån” med sig av värdefulla tips när det kommer till it-säkerheten. Vi tackar för alla bra tips!! Stay safe!

Lyssna på avsnittet här!


Frida Boysen och Kristina Hagström-Ilevska startar #terrifictuesdays

Stort tack till Frida Boisen och Kristina Hagström-Ilievska för initiativet med den digitala inspirationskonferensen #terrifictuesdays

En timme, kl 14, varje tisdag, gratis, kommer vi att få lyssna på några av de bästa talarna vi har i sverige. Direkt ifrån Globen! Detta ser vi fram emot något enormt.

Alla som har möjlighet kommer att kunna donera pengar till WHO:s Covid-19 Solidarity Response Fund i samband med föreläsningarna. Ses (digitalt) där!

💡 Mer information om program och anmälan hittar du här.


Gratis mattehjälp online

“Är du en elev som pluggar hemifrån nu i corona-tider och behöver mattehjälp? Då har du hittat rätt! Vi är ett gäng Ingenjörsstudenter som vill hjälpa elever från både högstadiet och gymnasiet som fastnar på kluriga mattetal! Ingen fråga är för liten eller för stor.”

Så beskriver sig gruppen Gratis mattehjälp online! Så himla viktigt och ett riktigt schysst initiativ 🧡


Dagens sång från Malmö Opera

Hos Malmö Opera kan vi vanligtvis njuta av fantastiska musikaler och operor. Med förbudet mot folksamlingar har verksamheten tillfälligt fått pausas. Men det betyder inte att musiken tystnar!

Följ Malmö Opera på Facebook och få dagens sång levererad av riktiga stjärnor! Här ser vi ett vackert farväl från Skönheten och Odjuret-ensamblen 💕


Gratis SEO-utbildning med MOZ Academy

Moz Academy slopar tillfälligt avgiften för sina digitala utbildningar i SEO. Det perfekta tillfället att lära dig grunderna i sökmotoroptimering med promo code wegotthis.


Få ett CV-foto med Fotobyrån Apelöga

De fantastiska fotograferna och medmänniskorna på Fotobyrån Apelöga erbjuder sin hjälp till människor som blivit av med sitt jobb på grund av Covid-19. Helt kostnadsfritt hjälper de till med att ta ett professionellt foto till ditt CV!

Kontakta Therese Vorbau på therese.vorbau@apeloga.se för mer information!

Foto: Fotobyrån Apelöga


Capio pratar Corona i poddmottagningen

I Capios eminenta podcast Poddmottagningen ger de viktiga tips och råd kring bland annat coronaviruset.

I senaste avsnittet kan vi bland annat höra om hur coronapatienter behandlas på sjukhuset och hur vi anpassar vårt vardagsliv till den rådande situationen. Tack för att ni delar med er av er expertis!


Trikem ställer om tillverkningen

I vanliga fall ligger huvudfokus hos Trikem AB på att tillverka och sälja tillskott till häst och hund. Just nu ligger dock mycket fokus på att tillverka alcogel och tvättsprit som det är en enorm efterfrågan på.

Läs om hur familjeföretaget ställde om tillverkningen i Expressen!


Hotell-deal hos Skansen i Båstad

På fantastiska Hotel Skansen i Båstad, där du går rakt ut ifrån hotellet till stranden, får du just nu bo till ett riktigt bra pris. Unna dig havets lugnande bris i fina Båstad.

“Erbjudandet gäller när du och ditt sällskap handlar för 1 000 kr per person i våra restauranger, spa och butiker. Hotellrum, frukost, spaentré och kallbadhus bjuder vi på.”

Läs allt om erbjudandet här: https://bit.ly/3aAEXx3


Karolinska söker timanställda

Vi vill skicka vår kärlek till alla livsviktiga människor inom vården. Ni är fantastiska! Nu söker Karolinska Universitetssjukhuset timanställda till sjukhuset.

Läs om tjänsten här


CDONs erbjudande till handlare

Krisen slår hårt mot den fysiska handeln och många handlare har det väldigt tufft just nu. Därför blir vi väldigt glada av att höra att CDON.COM nu ger alla handlare möjlighet att sälja via deras marknadsplats.

Enligt erbjudandet ger de 6 månaders kostnadsfri tillgång till deras försäljningsverktyg OCH gratis integration. Fint!

Läs om erbjudandet här


Sverige vs Corona

 Det sägs att nöden är kreativitetens moder. Och det kan verkligen det här initiativet av Johan Wester, grundare till Skånemotor visa på! Han har nämligen startat upp en idé-flashmob här på LinkedIn. Och som det kommer in goda idéer💡

denna sidan samlar Johan alla idéer som människor delar med sig av. Det tackar vi för!


Hyr rum på Elite Hotels månadsvis

Via Blocket och Elite Hotels finns nu möjligheten att hyra hotellrum per månad. Kolla in alla möjligheter att hyra bostad här: https://bit.ly/2w5RMjV

Bild: Elite Hotels

Spotify Covid-19 Music Relief 

En bransch som blivit hårt drabbad av restriktioner mot folksamlingar är kulturen. Och där ibland våra fantastiska musiker. Vad innebär Covid-19 Music Relief? Jo, donerar du pengar via siten så kommer Spotify att matcha summan – upp till 10 miljoner dollar.

Läs mer om initiativet här: https://covid19musicrelief.byspotify.com/sv-se


Goda Grannar – ett initiativ från Hyresgästföreningen

Med det fina initiativet Goda Grannar vill Hyresgästföreningen hjälpa till med att mobilisera grannar att hjälpa varandra i den pågående krisen. Läs mer om hur du kan hjälpa din granne här!Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.