Ny utvecklare på TopVisible

Lästid: 2 minuter

Hej! Jag heter Felix och jobbar sedan snart två månader med att utveckla mjukvara på TopVisible. Från första dagen har jag kastat mig in i arbetet med att planera och programmera vår nästa onlinetjänst, men efter omfattande bönfallande, trugande, tjat och hot har jag nu lovat att presentera mig för omvärlden.

För det första måste jag erkänna att jag visste väldigt lite om SEO och TopVisibles övriga expertområden när jag började här. Det som främst lockade hit mig är den starka viljan som finns i företaget att bygga förstklassiga applikationer med den bästa tillgängliga tekniken. Många tror att programmerare inte bryr sig om saker som skönhet och elegans – och tyvärr stämmer det ofta. Men precis som alla andra hantverk är mjukvaruutveckling både en konst och en vetenskap. Varje programmeringsspråk är ett eget material med specifika egenskaper. Vissa språk kräver att man hugger med mejsel, och resultatet blir kantigt men robust. Andra språk är följsamma och mjuka som lera, men produkterna som formats ur dem blir spröda om man inte behandlar dem på rätt sätt. Kort sagt är datorprogrammering en värld som erbjuder oräkneliga möjligheter, problem och överraskningar. Jag är väldigt nöjd med att ha hittat en arbetsplats där man vill producera kod som inte bara fungerar utan är vacker att läsa!

Men TopVisible består (som tur är) inte bara av folk som tänker i ettor och nollor, och jag lär mig dagligen massor av mina kolleger som är experter på SEO och annat som alla internetanvändare berörs av dagligen. För mig är variation det viktigaste i allt jag gör. Jag har tidigare jobbat som journalist och med film, och jag har en examen i Buddhist Studies från Kathmandu University. De senaste åren har jag framför allt arbetat med bygga appar för iPhone och iPad. Det påminner en hel del om att programmera för webben på så sätt att man hela tiden utgår från användarens perspektiv. Men här på TopVisible får jag också möjlighet att jobba mer med storskalig arkitektur och skalbarhet, som är de stora utmaningarna för programmerare i våra dagar, då system ofta är utspridda på hundratals datorer och förväntas kunna växa och krympa “elastiskt” i takt med att efterfrågan förändras.

Vi är mitt uppe i arbetet med vårt nya verktyg och har massvis med idéer för framtiden. Jag ser fram emot att kontinuerligt bli bättre på att forma mjukvara som är lika vacker på insidan som på utsidan, och att erbjuda våra användare verktyg som de har nytta och glädje av dagligen!


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.