Microconf 2012 i Las Vegas

Lästid: 2 minuter

Nu är jag på plats i Las Vegas för Microconf, en konferens med flera av världens främsta bootstrappade och självfinansierade entreprenörer. Biljetterna till Microconf var begränsade till 128 st så redan under välkomstdrinken igår kväll hann jag prata personligen med flera av de mest framgångsrika entreprenörerna  i världen!

Den första jag pratade med var italienaren Peldi, VD och grundare av Balsamiq Mockups, ett företag med endast 9 anställda men som omsätter flera miljoner dollar på deras mjukvara för att skapa mockups. Peldi nämnde bland annat att en av de viktigaste lärdomarna han tar med sig från Balsamiq Mockups var att tidigt i processen börja ta betalt, redan för din beta-version. Peldi kallar en betald beta för gamma (då det kommer efter beta) och han menar att du får bättre och ärligare feedback om dina användare betalar för tjänsten samtidigt som du skapar intäkter redan innan lansering av din produkt.

Jag pratade även med Jason Cohen, grundare av WPEngine och tidigare grundat Smart Bear, ett företag som genererade flera miljoner i vinst årligen och som Jason sedan, helt utan lån eller externa investeringar, sålde kontant. Ett av hans tips, som han själv använde när han startade WPEngine, var att få folk att skriva upp sig på en lista där de skrev att de skulle köpa produkten redan innan han byggde den. Han fick 30 personer av de 50 personer som först sade att de var intresserade att faktiskt skriva på listan. 20 av dessa blev sedan kunder direkt vid lansering. Genom att göra detta hade Jasons WPEngine redan dag ett 20 betalande kunder, vilket inte bara genererade pengar utan även gjorde det enklare att sälja in lösningen till fler företag.

Utöver detta träffade jag Rob Walling, en av de två arrangörerna av Microconf. Rob är en micropreneur, vilket innebär att han driver flera webbtjänster/webbmjuvaror själv och istället för att anställa tar han hjälp av outsourcing genom Elance och oDesk. Jag kan verkligen rekommendera Robs och Mike Tabers (den andra arrangören) podcast Startups for the rest of us om du är intresserad av att lansera och sälja en mjukvara på abonnemangsbasis, ofta kallat SaaS (Software as a Service). Dessutom bör du vara negativt inställd till att ta in extern finansiering då Venture Capital nästa är en svordom i dessa kretsar. 🙂

Några av dagens talare, utöver de som jag nämnt ovan, är serieentreprenören Hiten Shah (grundare av CrazyEgg & KISSmetrics) och Dan Martell som bl.a. grundat Flowtown (uppköpt 2011) och Spheric Technologies (uppköpt 2008) och som nu jobbar på sin nästa tjänst Clarity.fm. För att du också skall få ta del av dessa entreprenörers bästa tips kommer jag under konferensen gång, här på vår blogg, att summera de mest spännande och lärorika delarna från presentationerna!


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *