Spagetti

Mamma – vad blir det till middag?

Lästid: 2 minuter

Är det någon som känner igen sig i följande frågan? Den ständiga frågan – vad ska vi äta till kvällsmat? Eller är det bara jag som ofta går och tänker på mat? Jag har ett stort matintresse så jag hjälper dig gärna med matinspiration – bara ring! Jag har även ett brinnande intresse för Google så jag tänkte kombinera mat med Google och få lite svar. Min första fråga handlar om när vi äter vad – till exempel pizza och tacos? Här är vi ganska förutsägbara – vi visar tydliga trender på att det är tacos som gäller på fredagar och pizza på lördagar (så om du vill göra som de Googlande svenskarna kan du i Google trender se vad vi brukar äta och när):

Google trends - pizza vs tacos

Tacos på fredag – Pizza på lördag!

Vi kan även se hur vi söker under året. När vill vi t.ex. äta soppa och sallad?

Google trends soppa sallad

Intresset för sallad ökar när intresset för soppa dalar.

Likaså ser vi tydligt att det är säsong för jordgubbar (mums!) och sparris nu:

Google trends jordgubbar och sparris

Intresset för jordgubbar och sparris ökar inför sommaren!

Google presenterar även årlig statistik och i fjor hade de med 2 kategorier som handlar om mat. Den ena listan handlar om toppsökningar på olika maträtter där semmelwrap och chiapudding låg i topp.

Jag vill inte heller dämpa någons matglädje men det finns även en lista med mat och hur många kalorier de sökt på. Där var toppsökningen “Hur många kalorier i öl” och som stark två “Hur många kalorier i vattenmelon”?


All data har hämtats från Google trender – om du inte testat att leka inne i Google Trender så gör det nu – hör av dig om du vill ha hjälp!

Är du förresten nyfiken på vilken rätt jag skulle välja att äta om jag fick välja en rätt resten av mitt liv? Svaret är enkelt – spagetti!!

Spagetti

Mamma mia! Spagetti varje dag!


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.