Lite SEO-seminarium till morgonkaffet!

Lästid: 2 minuter

Det blev ett hejdundrande trevligt SEO-seminarium på Media Evolution City i morse! Över 50 kunder, branschkollegor och intresserade dök upp och det tyckte både vi och Media Evolution var alldeles strålande. Vi har sammanställt en kort recap utifall att du missade något eller om du inte var en av de 50 lyckligt lottade. Hela Rolfs SEO-seminarium finns dessutom att ladda ner som pdf.

  • Google i Sverige är nästan i monopol med 94% marknadsandel. Vi svenska googlar drygt 30 miljoner gånger om dagen, varav 15-20% av dessa görs på mobilen. Mobilsökningarna ökar dessutom över sommarmånaderna!
  • Ta reda på vilka sökord ni verkligen borde ranka på! Kolla konkurrenteras meta keywords, var själv lite kreativ och använd till slut verktyg som Google Keyword Planner för fler förslag och för sökvolymen.
  • Sökorden ska sen in på “rätt” ställe på hemsidan. Har ni sökordet i alla element som t.ex. i meta beskrivning, meta titel, H1, URL-adress, bilder och några gånger i texten? Kolla igenom er webbplats och använd verktyg som SEO-testet för att säkerställa!
  • Passa på under sommaren att jaga länkar. Försök att plocka “low hanging fruit” och få länkar från era partners, distributörer, återförsäljare, kunder eller sponsorer. Länkar från starka domäner och relevant innehåll är värda mest!
  • Se till att ha rätt verktyg i ser SEO-verktygslåda. Utöver de två nämnda ovan bör ni även kika på OpenSiteExplorer.org för länk- och konkurrentanalys, samt Google WebMaster Tools för att kommunicera med Google.
  • Missa för allt i världen inte RankTrail – verktyget som rapporterar om era SEO-resultat, hjälper er att prioritera bland uppgifterna och berättar för er vad ni ska ändra på webbplatsen. Ett måste!
  • Gå en kurs! Torsdagen den 19/6 håller vi i terminens sista SEO-kurs och först efter semestern kommer vi starta igång igen, då med nya spännande alternativ inkl AdWords, Analytics och SEO anpassat för WordPress, Magento och Umbraco.

Tack igen alla ni som kom, lyssnade, frågade, pratade och minglade med oss! Vill ni prata mer SEO eller har fler frågor? Tveka inte att höra av er – vi älskar att prata Google, nyckelord och ranking!


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.