Googles sök-trender 2016

Lästid: < 1 minut

Lika kul som alltid – vad kommer Google presentera för skoj, intressant och väsentligt när de presenterar sitt årliga “Året med Sök”. I morse kom alltså listorna för 2016. I videon som presenteras med listorna lyfter de fram ett antal tragiska händelser som tragiskt nog har inträffat under året och uppmanar att vi ska fylla världen med kärlek!

Fyll världen med kärlek!

Jag har valt ut några listor för hur vi har sökt på Google i Sverige 2016. Värt att lyfta fram är att både Pokemon Go och Donald Trump är med på topplistan – men Pokemon kommer före Trump (vi har även sökt på “Vad står Donald Trump för”?)! I kategorin mat är det “Vegetarisk mat” som leder listan – känns positivt. I fjor undrade vi hur lång Jenny Strömstedt är – i år undrar vi hur lång Sarah Sjöström är. Kolla in några utvalda listor nedan. Du hittar alla listor och mer därtill inne på Google Trends – Året med Sök 2016.


Om ni är nyfikna är Sarah Sjöström 1,82 m. Vita hönor värper för det mesta vita ägg, bruna hönor värper i regel bruna ägg. Kan tyvärr inte svara på varför Trump vann…

Fortsätt Googla så kan vi fortsätta fascineras av alla kreativa sökfrågor!

 

 


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *