Annah Odehammar

Ett blogginlägg av en nyanställd

Lästid: 3 minuter

Att vara ny på jobbet och krävas på ett blogginlägg – om sig själv. Ångesten. Hur ska man börja? Vad ska man skriva om? Vad vill andra veta om mig? Jag kör en freestyle!

Intro
När alla andra åkte till Norge och jobbade på förskolor eller lager efter studenten, ja då sökte jag till universitetet. Så är det när pappa är militär. (Inte egentligen eftersom min pappa är den snällaste människan jag vet). Ett år in i min SUPERSERIÖSA universitetsutbildning svämmade mina sociala medier-flöden över av vänner och bekanta som var på jorden runt resor och andra självförverkligande missions. Vad gjorde jag? Försökte hitta en bostad (vet ni hur svårt det var att hitta bostad i Stockholm redan 2008!?), vilken som helst, funderade förmodligen en del på om det skulle vara värt att leva på kålsoppa en hel månad om jag köpte de där fräcka kicksen, samt säkert 100 andra tveksamma aktiviteter som kändes 100% rimliga när man var 21. Studentlivsmisären till trots härdade jag ut, no pain – no gain! Stockholm i tre år gav mig faktiskt både ett fint akademiskt papper och en skara helt fantastiska vänner.

Annah – Vem är hon?
Enkelt. En som alltid haft ett stort intresse för människor och hur de beter sig. En som råkade börja intressera sig för marknadsföring. En som älskade sociala mediers storstilade intåg i livet. Vilket liksom blir väldigt intressant när man kopplar ihop de tre.

Är också väldigt glad att jag fått växa upp i en tid som står i ständig utveckling. Att jag fick sitta standby vid radion för att lyckas spela in favoritlåtarna på kassett. Att man fick uppleva smärtan när VHS:en käkade upp ens bästa film. Att det fanns en tid då man faktiskt inte direkt kunde nå sina kompisar utan att kanske tvingas snacka med den där skrämmande pappan eller snygga brorsan först. Att jag faktiskt vet vad en LP och till och med en stenkaka är. Att man hade tidsbegränsning på internetsessionen där hemma för att någon kanske ville ringa (och hur man kunde använda typ hela sin timme åt att chatta på något ytterst tveksamt forum, såklart utan pappas vetskap). Hur man var först i klassen med den där nya coola Nokia 3330:an (ja, den med internet på!). När man fick avancera från en hackig CD-walkman till en svinfräck mp3-spelare som rymde typ hela fem(!!!) låtar. Ja, det är inte så dumt att vara född på 80-talet, man har fått vara med om en hel del coola uppgraderingar.

Idag behöver man däremot inte ens fundera över OM det kommer hända något stort, man undrar bara NÄR det händer. Det är också det jag älskar med den här branschen. Allt förändras, och det snabbt! Svinläskigt men också väldigt spännande. Jag ser det som en riktig ynnest att få jobba med att alltid lära sig nya saker, att utvecklas och – bäst av allt – att ha riktigt kul samtidigt.

Outro
Att förstå vad som motiverar och driver människor tycker jag är sjukt intressant. Människor är intressanta. Om du till exempel tycker att det verkar intressant att läsa mer om vad jag gjort tidigare så är du mer än välkommen att spana in mig på LinkedIn. Vill du ha något mer lättsmält räcker det kanske med att du kollar min infographic här under (ja, det är en näsflöjt och ja, jag är pro). Kanske gillar du söta labradorer? Då kan du kolla mitt Instakonto för det senaste om hunden Leo (samt massa annat mög som liksom kommer på köpet på något vis).

Vill du däremot veta något helt annat om mig eller oss på TopVisible, är du varmt välkommen att höra av dig!

Lev gott och oroa dig inte för mycket över saker du inte kan förändra.

/Annah


Fanny Ekvall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.