Erik Björner – Senior Business Developer

Lästid: 2 minuter
Numera hittar ni Erik Björner hos våra vänner på IKEA. 
Hej!
Jag heter Erik Björner och sedan den 7 januari 2016 är jag Senior Business Developer på TopVisible. Här kommer jag att arbeta med affärsutveckling och strategier, men även SEO och PPC.

Hur hamnade du här?

Min arbetskarriär började med affiliate och PPC-marknadsföring på en dansk byrå för 8 år sedan. Under åren har jag arbetat på olika byråer med stora och små kunder, där allt från avancerade digitala strategier med miljonbudgetar till grundläggande koncept inom online marknadsföring funnits på agendan.

Min senaste position var som projektledare och produktutvecklare på marknadsavdelningen på Nationalencyklopedin. Ett uppdrag “som förpliktigar” som en kollega sa, men också ett uppdrag som gav mig en utökad kompetens i hur digital marknadsföring fungerar inhouse. Det är också denna kompetens jag hoppas ska vara mitt strå till stacken i TopVisibles redan breda produktportfölj och kompetenta gäng konsulter.

Under min föräldraledighet i höstas blev jag kontaktad av Maria som frågade om jag om jag ville bli en del av TopVisible. Vi har varit i kontakt ett flertal gånger tidigare sedan TopVisible var nya, så jag har alltid haft ett gott öga åt dem, och när Maria berättade att TopVisible nu satsar fullt ut på att utöka byråverksamheten med fler produkter och tjänster inom online marknadsföring var det inget svårt val. Nu har jag varit här i en vecka och jag vet redan att valet var mitt i prick!

Vad kan vi förvänta oss av Erik Björner under 2016?

2016 kommer för mig att handla mycket om att bli en i gänget och delaktig i pulsen, men framförallt om produktutveckling och paketering av tjänster. Där jag ser att TopVisibles kunder kan växa och få ännu mer kontroll och närvaro över sina online marketing aktiviteter kommer TopVisible att finnas som rådgivare och ledsagare, men även som producent och projektledare.

Vem ser du upp till?

Mina största förebilder i arbetslivet är Neil Armstrong och Paul Stanley. Neil Armstrong för hans unika förmåga att behålla ett lugn och fokus på uppgiften i till synes omänskliga situationer, och Paul Stanley för hans obrutna tro på sitt varumärke och marketing talanger som hela tiden är lyhört för paradigmskiften.

Vad gör du när du inte jobbar?

Privat är jag cykelfanatiker, hårdrockande gitarrist i thrashbandet Stunbolt och science fiction nörd. Tvåbarnspappa är jag hela dagen, och har alltid fredagsdisco med familjen efter tacon eller lasagnen.
I sommar cyklar jag min 5:e Vätternrunda och på mållinjen tänker jag nynna på ”Things are gonna get easier” med Low Motion Disco.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.