Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v. 5: Topvisible’s TopPicks

Lästid: 3 minuter

Välkommen till Veckans Digitala Nyheter! Varje vecka snappar vi upp de allra mest intressanta nyheterna från den digitala världen. Vi sammanfattar det och delar sedan med oss av det till er! 🙂

Läs vårt senaste blogginlägg: “20 tips till företag på LinkedIn”

Vi snackar även digitala nyheter på vår YouTube-kanal. I detta avsnitt lyfter vi Googles uppdatering “January Core Update”, Bing Pages och den nya sökmotorn som kommit till marknaden – OneSearch. Häng med i ett gott digitalt-snack! 👋


Let’s Go! Häng med i våra 6 utvalda digitala nyheter! 👇

Featured Snippets – inte längre position zero

Digitala Nyheter Position zero försvinner

Webbsidor med featured snippets kommer inte längre visas två gånger på första sidan i Googles sökresultat. Tidigare har det inte varit ovanligt att se webbsidor med featured snippets som visats två gånger på första sidan. Vi kan alltså inte kalla featured snippets för position zero längre, det är numer plats ett, även formellt. Läs hela artikeln här.

Tweets – som featured snippets

tweets i featured snippet

När vi ändå är inne på ämnet med featured snippets. Nu har det upptäckts Tweets som hamnar som featured snippet och även under sektionen “People also ask”. Är detta något ni har sett innan? Läs hela artikeln här.

Google My Business – lägg till din företaglogga

Digitala Nyheter Google My Business

Detta är något Google gick ut med för ett tag sedan men nu verkar det ha rullat ut för användning på riktigt. Få din ikon/logga direkt i Google My Business. Snyggt tycker vi! Läs hela artikeln här.

Facebook – börjar med ansiktsigenkänning

Facebook kommer eventuellt att introducera ansiktsigenkänning i Messenger-appen. Facebooks tjänst WhatsApp har idag fingeravtrycksautentisering och det kommer fungera på liknande vis i Messenger. Man kommer att kunna använda FaceID för att låsa upp Messenger, det finns även ett alternativ att välja tidsintervall för att låsa appen automatiskt igen. Läs hela artikeln här.

Google – Är det viktigt för sidor att vara nära startsidan?

John Mueller, från Google, besvarade en fråga som handlade om vikten av hur långt en webbsida är från hemsidan.

“That’s perfectly fine. Usually… what happens here (or where this comes from) is that on a lot of websites the home page is the most important part of the website. So we re-crawl that fairly often and from there we try to find new and updated pages or other important pages.”

Läs hela frågeställningen och förklaringen från John Mueller här.

Spotify – testar Stories

spotify-lanserar-stories

Spotify testar en ny funktion som låter utvalda Influencers dela Stories för att presentera sina spellistor med videoklipp. Detta kommer att ligga bredvid publika spellistor. Än så länge testas detta av några utvalda Influencers, det är ännu inte möjligt för artister på Spotify att dela Stories. Läs hela artikeln här.Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.