Det är dags att ta del av nya digitala nyheter!
I veckans TopPicks kommer du kunna läsa om bland annat den pågående kärnuppdateringen av Google Sök, Facebooks nya målgrupps-funktion och om den nya rapporten om hur man bör och inte bör annonsera till generation Z!
Här har du veckans TopPicks!
Här kan du bläddra bland våra utvalda digitala nyheter 👇
Kärnuppdatering av Google Sök
Flera gånger per år gör Google Sök betydande förbättringar av de övergripande rankningsprocesserna, som de kallar för just kärnuppdateringar. Dessa uppdateringar är ändringar som görs för att förbättra Google Sök överlag och för att hålla jämna steg med webbens föränderliga natur.
Den 25 maj gjordes den senaste kärnuppdateringen och det kommer ta cirka 1-2 veckor från detta tills den har rullat ut helt och hållet. Uppdateringen innehåller förändringar om att förbättra hur Googles system bedömer innehåll på hemsidor. Till exempel så kan sidor som varit underbelönade bli granskade till det bättre nu.
Vill du veta mer, klicka här.
Ny rapport om reklam till generation Z
Enligt en rapport som släppts av digitala konsumentundersöknings företaget Bulbshare, har man kommit fram till att generation Z (de som är födda mellan 1997 och 2012) inte bryr sig om traditionell reklam.
Under det senaste decenniet har varumärken i allt större utsträckning kompletterat sina traditionella reklaminsatser med influencer marketing. Men kunderna blir mer misstroende mot relationen mellan varumärke och kända profiler. Bulbshares statistik visar att 84% av generation Z har tappat tron på influencers och 86% menar att man är mer benägen att köpa något som en vän rekommenderar.
Generationen känner sig överväldigade med antalet annonser de ser dagligen och att man känner sig bombarderade med annonser som skapar irritation.
Mer information och statistik hittar du här.
Välj målgrupp för ditt Facebook-inlägg
Meta har lanserat en ny funktion som kommer göra det enklare att välja sin målgrupp för ett Facebook-inlägg. Denna funktion tillåter användaren att själv välja vilka som inlägget ska nå ut till utan att hindra inställningarna för deras framtida inlägg.
Så här väljer du publik för ditt Facebook inlägg:
- Öppna Facebook, gå till profilikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen och klicka på den.
- Klicka nu på knappen Inställningar och sekretess och välj sedan alternativet Inställningar följt av Sekretess från nästa meny.
- Gå till aktivitetsflödet, klicka nu på alternativet och säg vem som kan se dina framtida inlägg.
- Det finns flera alternativ att välja mellan, inklusive Public, Friends, Friends Except, Specific Friends och Only Me.
- Välj de personer från din väns lista som du kan se ditt inlägg och spara ditt val.
- Efter allt detta är processen klar, alla inlägg kommer bara att visas på flödet för utvalda personer.
Läs mer om funktionen här.
BeReal är den senaste medieappen som försöker bli mainstream. Appen grundades 2020, och har som syfte att uppmana användare att ta ett oredigerat foto om dagen vid en slumpmässig tidpunkt för att dela med sina vänner. Från det att man får en notis om att lägga upp en bild så har användaren 2 minuter på sig att fota och ladda upp innan den markeras som sen.
Man kan endast se sina vänners inlägg om man delar ett eget inlägg den dagen.
Denna veckan var BeReal bland de 20 bästa gratisapparna på iOS och rankades på fjärde plats i sociala nätverk.
Läs mer om den nya medieappen här.
YouTube Analytics separerar data efter videotyp
YouTube har uppdaterat sitt system av analysrapporter som kommer gynna innehållsskapare som skapar videor i olika format. Detta innebär att man kommer kunna se det totala antalet videovisningar för varje typ av innehåll som man publicerar på sin kanal. Istället för att datan kombineras till ett enda mätvärde blir det nu lättare att förstå och jämföra prestanda för olika videoformat.
Orsaken till att denna uppdatering görs, är på grund av en stark efterfrågan på separata analyser från skapare.
Ingen data tas bort, den presenteras helt enkelt på ett annat sätt.
Läs mer om de nya analysrapporterna här.
LinkedIn avslöjar algoritm-myter
LinkedIn tar upp myter och missuppfattningar kring sitt flöde i en ny videoserie som kommer rullas ut under de kommande veckorna. Seriens syfte är att ge klarhet kring vilka typer av innehåll som plattformen väljer ska synas i människors flöden, samtidigt som man tar itu med missuppfattningar och antaganden.
Läs mer om videoserien här.