Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.11: Topvisible’s TopPicks

Lästid: 3 minuter

👋 Här är den: Veckans leverans av alldeles pinfärska digitala nyheter och precis som vanligt så står vi på Topvisible för dessa! Har du missat våra tidigare nyhetsleveranser? Misströsta inte! Du hittar alla våra inlägg här

⚡️Kommer veckans nyheter bara att handla om Coronaviruset undrar du? Kanske en eller två nyheter, vem vet?🤷‍♀️ Du får läsa vidare för att ta reda på det!

Missade du vår senaste Toppenmorgon då vi pratade om Inbound marketing? En sammanfattning av det som presenterades då hittar du här☂️

topvisible blogg

🌟Ska vi sätta igång och kika på veckans nyheter? Let´s go!🌟


Facebook tar bort all annonsering för skyddsmasker

För tillfället förbjuder Facebook annonser för medicinska ansiktsmasker för att förhindra utnyttjandet av coronaviruset. Även sidor och grupper där coronaviruset är huvudämnet kommer att blockeras av algoritmen.

Detta gäller även för Instagram och Facebook uppmanar till att anmäla ifall man skulle se någon sådan annons. Läs hela artikeln här

Twitter lägger till tag på fejkade bilder

Digitala nyheter Twitter lägger till tag

Efter att Vita husets sociala medier-ansvariga Dan Scovito postade en fejkad film med f.d. vicepresidenten Joe Biden, som re-tweetades av president Trump, har nu Twitter beslutat att framöver markera all förfalskad media med en “manipulated media”-tag.

Twitters nya förbud gällande manipulerade foton, videos och annan förfalskad media på plattformen sattes i bruk den 5 mars. Läs hela artikeln här.

YouTube Creator classics studio stängs ner – ersätts av ny version

Sedan hösten 2019 har YouTubes Creator classics långsamt fasats ut från alla deras kanaler och kommer under våren att ersättas av en helt ny version; YouTube Studio.

Orsaken till bytet anges vara att Creator classics är uppbyggd på gammal och mycket begränsande teknik och nu istället ersätts av en mer uppdaterad och lättillgänglig version. Läs mer här.

Dela dina Facebook stories direkt till Instagram stories – snart här?

Att man kan välja att dela sina Instagram stories till sina Facebook stories är ju ingen nyhet. Men nu snackas det om att Facebook ska införa ett alternativ där man kan dela sina Facebook stories även på Insta stories. Allt för effektivitet! Läs vidare här.

Google lanserar ny funktion i ads-appen

Google lanserar nu “Optimization Score” i Appen för Google Ads. Optimization Score är Google’s mått på “Hur optimalt Google Ads-kontot är uppsatt för att leverera bra resultat”. 

Är man en Google Partner så vill Google numera att man lägger mycket tid på just “Optimization Score”. Vill du veta mer om appen? Läs hela artikeln här.

1 av 5 väljer att använda Instagram trots risk för psykisk ohälsa

En ny brittisk studie som gjorts med shoppare i utvalda butiker runtom i landet visar att 1 av 5 skulle välja att använda Instagram trots att det är potentiellt skadligt för den mentala hälsan.

Att spendera för mycket tid på sociala medier har visats ge negativa konsekvenser för ens psykiska välmående. Trots dessa dystra fakta skulle 20% ändå fortsätta att använda appen. Hur skulle DU göra? Läs hela artikeln här.

Google uppmanar Corona-påverkade företag att uppdatera sina My business-uppgifter

Google har gått ut och rekommenderat företag som på något sätt är påverkade av Corona-viruset att uppdatera sina uppgifter på Google My Business. Detta gäller om det är så att viruset t.ex. påverkar öppettider osv.

Läs hela artikeln här.

Nytt annonsformat tillåter annonsering i spel

Nu lanseras ett nytt annonsformat för spel. Formatet är primärt ett branding-format som kallas “In-game” som tillåter annonser i spel, utan att störa spelarna.

Bakom annonsformatet står e-sportsbolaget Fragbite och formatet är till för att användas i spel, gaming och på e-sportsajter. Först ut att prova formatet i Sverige är SJ. Läs hela artikeln här.Fanny Bjuvang

Fanny är Topvisibles nya tillskott på Content marketing-sidan. Behöver du hjälp med att skapa content till dina digitala kanaler eller bara bolla idéer så är det Fanny du ska kontakta!
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.