TopVisible välgörenhet

Business Against Ebola

Lästid: < 1 minut

Som vi alla vet plågas många människor av Ebola och många har avlidit i denna fruktansvärda sjukdom. Det bröt ut i augusti och antalet fall har ökat lavinartat. Ni kan se på Google trender när sökvolymerna för “ebola” har haft sina toppar och dessa matchar såklart spridningen. Den första toppen, den 8e augusti, är när WHO deklarerade att det är en “Ebola emergency” – Belfast Telegraph.co.uk.

 

På Aktuellt den 29 oktober sa de att de ser att antalet insjukna inte ökar längre vilket är ett tecken på att hjälpen som kommer dit faktiskt gör nytta.

Det finns ett initiativ som heter Business Against Ebola vars syfte är att uppmuntra företag att bidra till utvalda organisationer för att bekämpa Ebola. Hittills har detta initiativ samlat in över $16.000.

Initiativet går ut på att företag skänker pengar och sedan nominerar andra företag att göra detsamma. Vi blev nominerade av branschkollegorna BeBetterOnline och tackar för denna möjlighet. Vi har nu skänkt 10.000 kr till UNICEF och skickar många beundrande tankar till den fantastiska insats de gör.

För att rulla vidare bollen har vi idag på vårt frukostseminarium erbjudit varenda deltagare att bli nominerad och skänka pengar till Business Against Ebola. För att uppmuntra dem att ge pengar har vi lovat att om de skänker minst 2000 kr ger vi dem inte bara en länk till deras hemsida, de får även en plats på valfri kurs hos oss.

Använd #bizagainstebola och @bizagainstebola när ni skriver om denna kampanj i sociala medier. All information hittar ni på http://www.businessagainstebola.org/Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.