TopVisible för Musikhjälpen

Årets initiativ: Byråer för musikhjälpen 2018

Publicerat av

Alla har rätt att funka olika!

De flesta som lever med någon form av funktionsnedsättning har förmodligen blivit utsatta för diskriminering i livet. Läget i många länder är rent ut sagt hemskt, föds du med en funktionsnedsättning så kan det innebära att du inte får rätten till skolgång eller att få välja själv om du vill bilda egen familj eller ej i vuxen ålder. Har lotten i livet blivit att du föds in i fattigdom kan en funktionsnedsättning innebära att mat och kläder prioriteras bort. Du kommer inte att få den vård som du behöver och du löper stor risk att bli utsatt för övergrepp.

Ett tungt och viktigt ämne som vi måste prata om. För det är så vi tillsammans kan komma fram till lösningar, genom att kommunicera med varandra och genom att hålla oss utbildade. Läs mer om årets tema i Musikhjälpen!

Byråer för musikhjälpen

Årets initiativ för Musikhjälpen

För oss på TopVisible är det en självklarhet att vara med och bidra till en bättre värld, och vi vill så klart att så många som bara möjligt hänger på årets initiativ. Tillsammans med våra vänner på Be Better Online har vi därför valt att starta en bössa, där vi byråer och alla vi som arbetar inom byråvärlden kan vara med och bidra. Vi hoppas och tror att du som läser detta vill vara med och hjälpa!

Till bössan

#byråerförmusikhjälpen

En gåva på 50 kronor kan räcka till att utbilda en lärare i en månad i att stötta barn med funktionsnedsättning. En gåva på 500 kronor kan räcka till en månads dagverksamhet med rehabilitering för ett barn med funktionsnedsättning och en gåva på 1500 kronor kan hjälpa ett barn med synnedsättning till skolgång i ett halvår.

Vad kan vi göra – lika på arbetsplatsen

Arbetsförmedningens kampanj Gör Plats tar upp frågan om hur människor med funktionsnedsättning fungerar på arbetsplatsen och fördomar kring detta på ett riktigt bra sätt. Låt oss värna om rätten att inte behöva vara som alla andra och hylla olikheter, för det är så vi utvecklas – som företag och som individer.

Med detta hoppas och tror vi på att så många som möjligt ställer sig bakom denna viktiga insamling som Musikhjälpen gör. Vare sig det är via vårt initiativ eller något annat, det viktiga är att pengarna samlas in och kommer fram. Och vi önskar varmt lycka till och ger all vår kärlek till Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som från Lund kommer att programleda årets Musikhjälp den 10-16 december.

Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *