Spår av blötdjur

“Kan innehålla spår av blötdjur”

Publicerat av

Igår köpte jag färsk pasta och när jag vände på förpackningen såg jag följande text: “kan innehålla spår av blötdjur”. Jag har aldrig sett detta förut och hade faktiskt ingen aning vad det innebar.

Vad gjorde jag då? Jo jag Googlade såklart! Min första sökning var “vad är blötdjur” och fick då följande resultat:

Screen-Shot-2015-06-16-at-18.51.41-580x415

OK, så min pasta kanske innehåller musslor och ryggradslösa djur? Inte helt nöjd med det svaret och vad det kunde innebära för mitt näringsintag så Googlade jag igen på “kan innehålla spår av blötdjur”. Då fick jag fram en mängd sökresultat från andra konsumenter som ställts inför samma situation som jag. Förklaringen enligt Lidls informationsansvariga Caroline Forssell är:

“den aktuella pastan tillverkas i fabriker som också gör svart pasta, färgad med bläckfiskbläck”

Inom 1 minut hade jag fått reda på lite mer om blötdjur och även fått en förklaring på varför min pasta kan ha spår av just blötdjur och kunde därmed ta beslut om jag ska äta den eller ej.

Det är långt ifrån bara jag som ställer mina frågor direkt till Google. En av trenderna som Google lyfter fram gällande vårt sökbeteende gäller just hur vi skriver våra sökfraser och att vi mer och mer ställer direkta frågor.

Här ser ni de “Hur”-frågor vi ställde oftast under 2014. Här blandas högt och lågt med hur ofta man ska använda tandtråd och hur ebola smittas.

Jag skrev in vad, hur, varför och vem i Googles sökruta och det är kul att se vad ni andra i Sverige funderar på:

Har ni undrat över någon av dessa frågeställningar någon gång?

Har ni undrat över någon av dessa frågeställningar någon gång?

När ni letar sökord att SEO-optimera eller lägga upp i era annons-kampanjer bör ni även tänka på vilka frågeställningar era kunder har. På det sättet kan ni äga svars-utrymmet i sökmotorn i stället för t.ex. Wikipedia eller en privat blogg som i fallet ovan.

Nu vet jag vad ni tänker och undrar över… Åt vi pastan?

Jajamen – och god var den! Blötdjur är tydligen en ypperlig smaksättare till pasta!

Bon apetit 🙂

 

Har ni några frågor om Google, Facebook, SEO, Bing m.m.? Ställ dem till oss – ni når oss på info@topvisible.se eller 040-616 08 88

Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *