Google+ och hur man får pluspoäng hos Google

Publicerat av

Denna veckan presenterade Linus och jag på Internet i Fokus i Malmö där vi talade om “När webbplatsen flyttar ut till Google”. Vi berättade om strukturerad data vilket är ett buzzword just nu och innebär att mer och mer data och information finns tillgängligt direkt på google.se. I många fall behöver vi inte ens längre klicka in på en av de blå länkarna som Google presenterar utan vi kan läsa oss till väldigt mycket utan ett klick. Exempel på detta är öppettider, lagerstatus, priser, kontaktinformation m.m.

I Googles sökresultat för en sökning på “Ica Maxi Västra Hamnen” ser man direkt öppettider, kontaktinformation och recensioner om butiken

Ett sätt att få in denna data är genom att justera sin kod och att då använda sig av schema.org. Det kräver att man programmerar om lite grann och uppdaterar i webmaster tools om man vill jobba med Google.

Ett annat sätt är att arbeta med Google +. Ni vet Googles supercoola sociala nätverk som ska konkurrera med Facebook? Nja, kanske inte precis det som de lyckats med. Men det finns många fördelar med Google+ och en av dessa fördelarna är att man kan få bättre synlighet på Googles sökresultat är det bra. För att kunna använda Google+ till detta krävs att man har ett visst antal +, det som Google kallar för sina “likes”.

Idag fick jag då frågan – “Hur sjutton får man till dessa + på Google+”?

Så nedan följer några korta tips på hur ni kan öka antal + på Google+:

1) Se till att ni skapar en snygg Google+ profil. Lägg in bilder, kontaktuppgifter, några bra artiklar m.m.

2) Följ många andra på Google+ – detta visar att du är aktiv och har ett attraktivt nätverk som andra vill ta del av

3) Hitta relevanta communities och grupper att gå med i

4) Precis som i andra sociala medier så är det viktigt med frekventa uppdateringar – sidan måste kännas levande

5) Dela dina posts publikt – inte bara till dina följare

6) Be att folk gillar dig på Google + och länka dit dina bloggartiklar. Se även till att era kunder recenserar er på Google+

7) Lägg till Google+ ikonen på din webbplats

Sen finns det ju andra fördelar med Google+ och en av dessa som jag vill lyfta fram är deras “Hangouts”. Det är gruppsamtal med eller utan video där man kan dela varandras skärmar. Brukar funka mycket smidigt!

En annan vinning med att jobba i Tillägg i Google AdWords. Har ni ett Google+ konto med recensioner kan ni ha detta som ett tillägg i er annons och därmed plocka ytterligare en rad i sökresultatet.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller tankar kring detta.

Och du.. Glöm inte att gilla oss på Google+ 🙂

 

Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *