Lina SEO-praktikant

Lina – TopVisibles nya SEO praktikant

Publicerat av

Hej

Mitt namn är Lina Rosell och jag kommer under de närmsta tio veckorna att utföra min LIA hos Topvisible. Här hos TopVisible fokuserar jag på SEO (eller sökmotoroptimering som det heter på svenska) och CRO (konverteringsoptimering), som båda är en viktiga delar inom digital marknadsföring. Dessutom kommer jag att se över Google Analytics för att analysera olika webbplatsers statistik.

LIAn är en del av min utbildning som jag påbörjade förra året. Utbildningen heter Onlinemarknadsföring och är en YH-utbildning på Medieinstitutet. Mitt intresse för sök, Google och måldriven mätbar marknadsföring gjorde att Medieinstitutets utbildning inom digital marknadsföring kändes som rätt val för mig.

I grunden är jag ingenjör och har tidigare arbetat inom mjukvaruutveckling som kustomiseringsingenjör på Sony Ericsson. Men mitt intresse för marknadsföring gjorde att jag efter ett par år valde att byta sida till att börja jobba med produktmarknadsföring på Sony Mobile. Som marknadsförare och projektledare har jag till stor del jobbat med tekniska demonstrationer, produktkommunikation, kundmöten och teknikmässor. Dock kände jag ett djupare intresse i just digital marknadsföring och köpresan/säljtratten som idag ofta börjar med sök, oftast på Google. Jag är därför väldigt glad att jag nu tar steget vidare mot digital marknadsföring.

Jag tycker redan att jag lärt mig mycket intressant på kort tid inom digital marknadsföring såsom SEO, PPC, Social Media Marketing och Content Marketing. Nu är det äntligen dags att omsätta de teoretiska kunskaperna i praktik och det ska bli jättespännande att göra detta här hos TopVisible.

Varför TopVisible?

Jag tycker att digital marknadsföring är väldigt spännande och att få praktisera på en byrå med experter som dagligen jobbar med detta känns väldigt givande för mig. Dessutom tycker jag att hela teamet på TopVisible känns som ett genuint trevligt och glatt gäng av människor.

Jag tror att jag kommer lära mig jättemycket och utvecklas under de närmsta veckorna. Även om jag vill prioritera SEO och CRO hoppas jag också på att få en inblick i hur TopVisible arbetar med andra delar inom digital marknadsföring.

Jag ser fram emot en lärorik tid hos TopVisible 🙂
Vill du också lära dig mer om SEO, PPC & Google Analytics, klicka här!

Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *