David Langer

Lär känna David, Topvisibles nya SEM-praktikant

Lästid: 3 minuter

Hej!

Mitt namn är David Langer och jag studerar just nu Digital marknadsföring med inriktning Digital analytiker. Min utbildning har sin bas i Malmö på Medieinstitutet.

Det är min andra och sista LIA-period som jag startar idag på Topvisible och det känns otroligt kul att få knyta ihop säcken på min utbildning med ett företag som ligger i absolut framkant i vad jag studerar och i framtiden kommer att jobba med. Under 10 veckor kommer jag att fördjupa min förståelse för Google Ads olika annonsnätverk, hur Google fungerar som sökmotor och i helhet lära mig hur man jobbar som konsult inom Digital marknadsföring. Jag skulle säga att jag som person är analytiskt lagd då jag analyserar det mesta i min vardag. Jag har även ett öga för estetik och design och känner att jag har en bra känsla för hur saker uppfattas och tas in av omvärlden, därav också mitt intresse för just marknadsföring. Idag handlar det inte bara om vad man som företag är eller gör utan till lika stor del att nå ut till sin målgrupp och få ut sitt budskap, det tycker jag är intressant.

Varför just Digital marknadsföring?

Det digitala är väl framtiden är det inte? Känns såklart som en smart idé att göra karriär i något som känns väldigt relevant och hela tiden utvecklas. Ärligt så valde jag just Digital marknadsföring för att jag känner att jag har en bra förståelse och känsla för ämnet och på sätt kommer få lätt att bli duktig på det efter rätt vägledning och avslutad utbildning. Jag tror rätt så mycket på att det är lätt att bli duktig på något du man tycker är intressant och roligt, så har det varit i mitt tidigare liv och jag har bestämt mig för att fortsätta på ett vinnande koncept.

Vad har jag för erfarenheter sen tidigare?

Jag skulle säga att jag har en allround erfarenhetsgrund där jag arbetat och provat på det mesta. Har tidigare arbetat som säljare, maskintekniker, rörmokare, eventansvarig på golfklubb och även med teknisk support. Är från barnsben en riktig sportnörd och tror jag gick igenom alla sporter man kunde under grundskolan. Valde dock att satsa på basketen och spelade på elitnivå i Solna Vikings och i ungdomslandslaget med helt okej framgångar. Efter det började jag träna och tävla thaiboxning i jakt på en ny utmaning, hann med att bo en period i Bangkok för att träna och tävla men valde att avsluta det kapitlet då jag helt enkelt kände att det var rätt så dumt att bli slagen i huvudet utan ordentlig ersättning men självklart erfarenheten och äventyret rikare. Jag skulle säga att min idrottsbakgrund är det som gett mig mest erfarenhet för framtida utmaningar då jag är van vid att laget går före den enskilde individen och att det är receptet för framgång och att vinna i längden.

Varför valde jag att ha min praktik hos Topvisible?

Enkel fråga, hade Niklas Aronsson inom SEO i skolan och han gjorde bra reklam för företaget och det gjorde att jag kikade runt på webbplatsen som gav mersmak och intresse för att söka min praktik här. Att jag även gillade Niklas som lärare och hans lektioner spelade också en roll, hans sätt att lära ut med glimten i ögat är av världsklass!

Vilka förväntningar har jag?

Jag vill bli proffs på Google Ads, det är iallafall förväntningen jag har på mig själv. På företaget och med min handledare känns det strukturerat och proffsigt så jag tror att jag kommer få bästa tänkbara verktyg för att kunna bli så duktig som möjligt. Jag ser också fram emot och tycker att det ska bli roligt att lära känna och arbeta med nya människor vilket jag alltid tycker är kul!

Vad har jag för intressen?

Är ju som sagt en sportnörd av hög rang men har faktiskt en hel del andra intressen också. Jag tycker om att prova på och upptäcka nya saker, att resa och vara ute i naturen ligger varmt om hjärtat. Utöver det så skulle jag säga att matlagning och fotografering är något jag underhåller mig med. Just det, jag älskar också att klättra och använda det som träningsform. Sen är jag den största djurvännen du kan hitta med hundar som absoluta favoriten. Att jag umgås med familjen eller tar några glas med vännerna händer också 🙂

Tack för att ni tog er tiden till att lära känna mig lite bättre, vill ni veta mer eller ta kontakt med mig så hittar ni mig på Linkedin!


David Langer

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *