edvin-seo-praktik

Välkommen till Edvin som gör sin SEO-praktik!

Publicerat av

Vi välkomnar Edvin från Handelsakademin som gör sin LIA2 just nu, hans fokus kommer främst att vara SEO. Vi satte oss ner ett tag för att ta reda på lite mer om honom, samt hans förväntningar på sin SEO-praktik!


Vill du berätta lite om din bakgrund och vad du pluggar idag?

Mitt namn är Edvin, en 26 årig kille från Malmö. Jag pluggar ett program som heter E-Business manager på handelsakademin. Mina tidigare erfarenheter är försäljning och service, senast jobbade jag inom försäkringsbranschen. Idag jobbar jag med fotografi och design, specifikt plåtningar för webshops, dvs produktbilder för e-handlare. Jag brinner för marknadsföring, både det visuella och tekniska.

Vad var det som gjorde att du attraherades av just den utbildningen?

Under andra kvartalet 2015 ökade e-handelsförsäljningen med 21 procent jämfört med samma period föregående år. E-handelns utveckling i samband med min erfarenhet av försäljning och intresse för digital marknadsföring har lett mig till att söka utbildningen E-Business manager. Det är en utbildning med mycket affärsmannaskap och förståelse för den digitala världen. Man ska helt enkelt få färdigheter att driva en egen E-handel efter utbildningen. Både i den bakomvarande biten så som internetmarknadsföring och i driften, så som det fysiska med logistik.

edvin-seo-praktik

Edvin var rejält koncentrerad på vår Analytics-kurs häromdagen!


Har du någon förebild i den digitala världen?

Under min första praktikperiod, var jag på Revolt Startups som drivs av Jacob Lönnrot som jag även fick lära känna. Hans starka driv för entreprenörskap och arbetsmoral smittade lite av sig, och samtidigt kunde jag inte hjälpa att imponeras av hans karriärs resa. Eftersom jag gillar LinkedIn, så måste jag också nämna grundaren Reid Hoffman!

Vad var det som gjorde att du ville göra din praktik hos TopVisible?

Under min tid på Revolt Startups fick jag testa på SEO. Detta fastnade jag snabbt för, eftersom en övergång från ren försäljning till en mer planerad strategisk marknadsföring kändes naturligt och som ett nytt steg i karriären. Därför fick det bli en ansökan hos TopVisible.

Hur ser planerna ut efter plugget?

I nuläget har jag lite olika bollar i luften. Dels idéer kring mitt fotografi arbete, men ett måste blir att bygga upp expertis inom SEO och PPC.

Vilka är dina förväntningar på SEO-praktiken? 

Mina förväntningar? Branschen är i snabb förändringstakt, SEO är lite nytt för mig samtidigt som jag är en person som gillar att utvecklas och utmanas lär detta bli rätt passande. Nya sätt att tänka och arbeta på, nya lärdomar, nytt folk. Ja… Ett nytt spännande kapitel helt enkelt! Ser även fram emot att gå på TopVisible’s kurser inom SEO!

Är ni också intresserade av att gå våra SEO-kurser som Edvin – så tveka inte att höra av er! Eller boka direkt här.

Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *