Sebastian Malteus

Sebastian, TopVisibles nya SEM-praktikant!

Lästid: 2 minuter

Sist men inte minst så välkomnar vi Sebastian som just nu gör sin praktik på åtta veckor hos oss. Vi satte oss ner för att lära oss lite mer om Sebastian och vad han har sysslat med tidigare.

Hej Sebastian, berätta lite om dig själv!

Mitt namn är Sebastian Maltéus, född och uppvuxen i Helsingborg, den vackra staden i nordvästra Skåne.

Fokus, drömmar och hårt arbete är ord som präglar mitt liv. Har tidigare drivit e-handel genom egen regi, som du kommer att få läsa mer om lite längre ner. Jag tycker att jag kommit till en punkt där jag inte längre kommer vidare på egen hand. För att få ett bättre helhetsperspektiv för branschen och för att kliva upp ett steg så kände jag att en utbildning inom ämnet var nödvändig. Hittade en utbildning som även innehåller mycket praktik, vilket passar mig som handen i handsken och det innebär även att jag får nöjet att göra min första praktik här hos TopVisible i Malmö.

Utbildningen E-business manager är på två år och innehåller bl.a. marknadskommunikation, e-handelsjuridik, affärsutveckling och affärsekonomi. Ämnen som är väldigt intressanta och minst sagt nödvändiga om man ska jobba eller driva handel online men även offline som vi ser flertalet handlare kompletterar sina webbplatser med.

Vad gör du just nu?

Förutom skolan och praktiken så jobbar jag just nu på ett sidoprojekt, vilket är en portal som enkelt hjälper konsumenter att hitta billiga parfymer. Sidan är en söktjänst och marknadsplats för märkesparfymer online. Genom att samla och jämföra populära parfymer från svenska återförsäljare så tror jag att jag kan skapa ett värde genom att ge inspiration men även genom att hjälpa kunden att spara tid och pengar.

Sidan skapades från början för att jag ville få en bättre förståelse för hur man jobbar mot sökmotorn Google, som majoriteten av besökarna kommer ifrån. Googles algoritmer har de senaste åren förändrats till att ha fokus på att presentera besökaren bra och relevant innehåll. Det har förändrat hur man arbetar, att ge ett värde är viktigt men att ge ett mervärde är ännu viktigare. Google belönar den som skapar det värdet som besökaren uppskattar och stannar för att ta del av.

Har du gjort något mer intressant vi borde veta?

Startade tidigare en webbshop som sålde Japanska kigurumi. När jag berättade att jag sålde djurdräkter (som kigurumi betyder på Japanska) var det ofta man fick förvånande blickar, fick oftast förklara att det var dräkter för barn och inte dräkter för djur.

Projektet är numera nerlagt men finns kvar som en affiliatesajt, vilket innebär att man tar vara på trafiken och skickar den vidare till en samarbetspartner som ger en kickback tillbaka på varje förmedlat sälj. Lägger du ner en befintlig verksamhet så rekommenderar jag dig att göra detsamma. Det är lätta pengar om sidan är bra sökmotoroptimerad och nerlagt arbete blir inte helt förgäves.

Vilka är dina förväntningar på praktiken?

Google Adwords är ett ämne som verkligen intresserar mig, att på bara några klick kunna nå relevant målgrupp som dessutom söker efter det du annonserar på. Jag vill med andra ord grotta ner mig i detta spännande ämne.

Jag vill lära mig:

  • Förstå grunderna och fördelarna för kunden.
  • Få en god kunskap om hur en uppstart går till.
  • Hur det går till när man ska mäta sökords lönsamhet.
  • Förstå hur man förbättrar ett redan existerande konto.
  • Sätta upp ett konto på egen hand och klara av det fortlöpande arbetet.

Vad vill du säga till personen som läser detta?

Arbeta hårt, tro på dig själv och njut av dagen.

/Sebastian


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.