Strategi för Sociala Medier Stockholm

Kom igång med sociala medier!

Lär dig att förstå hur ditt företag kan använda sociala medier! Under en halvdag går vi igenom hur ni prioriterar bland alla sociala plattformar som finns idag baserat på vad som är relevant för just ert företag. 71% av alla svenskar använder Facebook* och det är fortfarande det största sociala mediet i Sverige idag – men med det sagt så är det inte alltid den mest naturliga plattformen för er att använda. Det finns många olika vägar att gå – vi lär er att identifiera vart ni bör finnas och hur trenderna ser ut!

Fördelar man tiden som spenderas på sociala nätverk på alla internetanvändare blir genomsnittet nära 5 timmar per vecka* – för sociala nätverksanvändare landar vi på drygt 7 timmar.

*http://www.soi2016.se/sociala-medier/

Seminarie om Google AdWords

Hur ser utbildningen ut?

Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska exempel. Vi går igenom statistik och presenterar case från företag vi tycker jobbar med sociala medier på ett smart sätt.

Vi går igenom vilket grundläggande arbete du behöver göra för att komma igång och börja jobba med sociala medier på ett strukturerat sätt. Vidare pratar vi om vilken typ av innehåll som fungerar bäst på de olika plattformarna och saker du borde fundera kring innan du börjar skapa innehåll till dina sociala medier. Att ta fram innehåll som är delbart och engagerande kan vara svårt men det finns smarta sätt att skapa mervärde för dina kunder, allt detta går vi igenom under utbildningen!

Under utbildningsdagen går vi bland annat igenom:

  • Vilka kanaler som finns och hur man ska prioritera bland dessa  
  • Hur man skapar en bra grundförutsättning för att lyckas med sina sociala medier
  • Hur man sätter relevanta mål för sina sociala medier
  • Hur man tar reda på vilken målgrupp man ska vända sig till
  • Hur man skapar en plan för att kunna jobba strukturerat med sociala medier
  • Vilken typ av innehåll som skapar engagemang i sociala medier
  • Inspirerande case från duktiga företag

Vad innehåller kursen?

Den här kursen fokuserar på fyra av våra största sociala plattformar – Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn. det är en grundläggande kurs för dig som känner att du vill börja jobba med sociala medier på ett mer strukturerat sätt och integrera sociala medier i din marknadsplan. Kursen behandlar inte annonsering på Facebook och Instagram, detta hittar ni i eftermiddagens kurs!

Har du några frågor gällande utbildningen? Kontakta oss gärna på 040-616 08 88 eller maila till info@topvisible.se

Kommande kurser