SEO copywriting – skriv för sökmotorerna!

Lär dig att skriva SEO-anpassade texter! Det skrivna innehållet på webbplatsen ska vara intressant för besökaren, vara välskrivet och hålla den ton som företaget vill kommunicera med. För att kunna driva in kvalitativa besökare till webbplatsen måste dessutom texten vara anpassad för att kunna ranka på sökmotorerna.

Under en halv dag går vi tillsammans igenom hur du tar reda på vilken typ av innehåll som behövs på webbplatsen och hur du skriver på ett sätt som tilltalar besökaren samtidigt som sökmotorerna förstår vad den ska ranka på. En introduktion till SEO copywriting!

Kursen passar dig som producerar innehåll till webbplatser och vill lära dig mer om hur du skriver för sökmotorerna. Vi kommer att variera mellan praktiska exempel, föreläsning och övningar och självklart får du tillgång till kursmaterialet samt diplom efter genomförd kurs! 

OBS! Om du redan gått, eller planerar att gå vår Grundkurs i Sökmotoroptimering så vill vi uppmärksamma dig på att vissa delar av kursinnehållet överlappar varandra.

Kursinnehåll:

  • Sökords och trendanalys – ta reda på vad dina potentiella besökare letar efter!
  • Skapa en plan för ditt innehåll kopplad till sökordsanalysen
  • Genomgång av hur en perfekt optimerad landningssida bör se ut (titel, url, rubriker och brödtext)
  • Förberedelse inför att skriva en landningssida (vad har sidan för syfte, vad ska ditt budskap vara, vem är din målgrupp, hur ska strukturen se ut?)
  • Så skriver du för att knipa plats 0 i det organiska sökresultatet (featured snippets)

💰 Boka mer än två veckor före kurs för 500:- rabatt

SEO Copywriting

Kommande kurser