Annonsera på Facebook och Instagram i Stockholm

Lär dig annonsera på Facebook och Instagram!

Under kursen får du ta del av statistik om Facebook- och Instagram-annonsering för att få en aning om vilken typ av effekt annonsering på Facebook och Instagram kan ha. Facebook och Instagramanvändarna är numera vana vid annonser och det finns stora möjligheter att rekrytera både kunder och potentiella kunder om du marknadsför ditt företag på Instagram och Facebook på ett smart sätt.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Vi går igenom alla delar i annonseringsverktyget som används när man vill arbeta med marknadsföring på Facebook och Instagram.

Praktiskt uppbyggd kurs under en halvdag

Vi startar med att gå igenom lite teori och följer sedan upp med praktiska övningar för att ni ska kunna bekanta er med annonseringsverktyget ordentligt. Vi tar oss igenom och bygger upp annonser med olika mål steg för steg för att du ska få en klar bild av hur annonsbygget ser ut och fungerar.

Under kursen ”Annonsera på Facebook och Instagram” lär du dig:

 • Hur förhållandet mellan Business Manager, Ads Manager och din privata Facebookprofil ser ut
  Hur de olika nivåerna i Ads Manager ser ut; Kampanjer, Ad sets och Ads
  Hur du skapar effektiva annonser, vilken typ av text och visuellt material som funkar bäst samt hur du kan jobba med CTAs (Call To Actions).
  Vilka typer av annonseringsmål man kan jobba med
  Vilka olika typer av segmenteringsalternativ som erbjuds
  Hur du kan se och exportera olika typer av statistik i Ads Manager
  Hur man laddar upp remarketing-listor om man har befintliga kundfiler
  Förstå hur Power Editor fungerar

Vilken nivå är det på kursen?

Du behöver inga förkunskaper om att annonsera på Facebook eller Instagram men du ska ha med dig din dator samt startat en Business Manager där du har din/ditt företags sida samt åtminstone ett annonseringskonto upprättat.

Varför ska jag lära mig att annonsera på Facebook och Instagram?

Både Facebook och Instagram är viktiga annonserings-plattformar för svenska företag och om du syns i flödet kan du få både stor uppmärksamhet för ditt företag/produkter och tjänster men även förvärva många nya besökare och kunder till din webbplats, för en relativt liten budget. Om du arbetar aktivt med Content Marketing så är annonsering på Facebook och Instagram viktiga ingredienser i detta arbete.

Vill du veta mer om kursen? Kontakta vår kursledare Annah Odehammar på annah.odehammar@topvisible.se eller slå oss en signal!

Kommande kurser